Európa Liga

Doll és Szivics egyetért, nem lesz könnyű a máltaiak ellen

Mindkét magyar csapat, a Diósgyőr és a Ferencváros is máltai ellenféllel találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A DVTK és a Fradi edzője nem becsüli le a máltaiakat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartott sorsolás eredményeképpen a Diósgyőr a Birkirkarával találkozik. A magyar csapat mestere, Tomiszlav Szivics szerint nehezebb ellenfelet is kaphattak volna.

"Örülök, a máltai csapatnak, mert sokkal nehezebb ellenfelet is kaphattunk volna - mondta Tomiszlav Szivics, a DVTK honlapjának. - Ez azonban nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésre számítok, mert ilyen manapság már nincs. A Birkirkarát nem ismerem nagyon, de azt tudom, hogy egy ponttal maradtak le az aranyéremről, a keretükben van egy brazil és egy nigériai csatár - előbbi 21 utóbbi 14 gólt szerzett a bajnokságban - és egy szerb védő. Személyesen nem ismerem őt sem, de ez is mutatja, egy ambiciózus klubbal kerültünk szembe. Azt gondolom, mi vagyunk az esélyesebbek, mindenképpen diósgyőri továbbjutást várok."

A Ferencváros a Sliema Wanderers együttesével csap össze. Thomas Doll, az FTC trénere úgy vélte, nem lesz könnyű dolguk.

"A legfontosabb mindenki számára, hogy újra érdekeltek vagyunk az Európa Ligában – fogalmazott Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Egy ilyen sorsolásnál nem lehet egy csapatra sem ajándékként tekinteni. Tisztában vagyunk vele, hogy a máltaiak is már évek óta játsszák a focit, tehát nem lesz könnyű dolgunk, de úgy érzem, hogy egy jó párharc vár ránk. Van még tíz napunk arra, hogy maximálisan felkészüljünk a találkozóra."

[1731037] 2014-07-03 20:00:00 Sliema W. - Ferencvárosx;[1731020] 2014-07-03 20:00:00 Diósgyőr - Birkirkarax;