Galéria

Pazar látvány nyújt a felcsúti Pancho Aréna - fotók

Húsvéthétfőn átadásra kerül a Felcsúton felhúzott Pancho Aréna névre keresztelt labdarúgó stadion, amely az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia csapatának szolgál majd otthonául. Az élvonalbeli mérkőzések mellett számos utánpótlás tornát is rendeznek majd a 3500 férőhelyes stadionban.

Az új felcsúti stadion  ugyan szinte mindenben megfelel majd a legszigorúbb nemzetközi követelményeknek, ám nézőtéri kapacitása miatt legfeljebb BL-selejtezőt vagy a csoportkör előtti play-off meccset lehet itt rendezni az EL-ben. A pálya helyszíne lesz a jövő évi ifjúsági (U19) Európa-bajnokságnak, az évenkénti Puskás-Suzuki-kupának, s a különféle korosztályos válogatott meccseknek, és természetesen az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia hazai találkozói is itt kerülnek megrendezésre.

A stadiont a 2011-ben elhunyt világhírű építesz, Makovecz Imre tervezte. Az új, falelátós centerpálya terve is öt-hat éve formálódott, és a mester számos rajzot készített a leendő létesítményhez. A munkát egyik fiatal tanítványa vitte tovább.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre

A hétvégi fordulóban a Puskás Akadémia a Pécsi MFC-t fogadja. A vendégek háza tájáról baljós hírek láttak napvilágot a közelmúltban. Matyi Dezső klubtulajdonos a múlt héten fejenként 150 ezer forintos büntetéssel sújtotta játékosait, amiért azok szándékosan kihagytak egy edzést, majd a csapat legeredményesebb játékosának számító Koller Krisztián tiltotta ki az öltözőből, amiért az nem fogadta el a szerződéshosszabbításról szóló ajánlatot.

A felcsútiak számára sem ígérkezik könnyűnek a találkozó, hiszen Benczés Miklós vezetőedzőnek komoly gondjai lehetnek a védelem összeállításakor.

[1609945] 2014-04-18 19:00:00 Puskás Akadémia - Pécsx;