Magyar válogatott

Böde lehet a csodafegyver - így látnak minket

Az UEFA hivatalos honlapján az Eb-n szereplő csapatokat bemutató sorozatban Magyarországon volt a sor. Nézzük mit írnak rólunk "odakint'.

Böde képes lehet mérkőzéseket eldönteni? / mlsz.hu

Magyarországnak nincs sztárjátékosa, de ez nem feltétlenül jelent hátrányt - így vezeti fel a magyar válogatottat bemutató cikket az UEFA honlapja, melyet Matthew Watson-Broughton jegyez.

A szerző szerint a magyar csapat erőssége az egységességben és a szellemiségben rejlik, a különböző posztokra pedig több azonos képességű játékos is pályázik. A világklasszisok hiánya ugyanakkor megérződik a csapat játékán és - elsősorban támadásban -  túlzottan is a csapatkapitány Dzsudzsák Balázson múlik az eredményességünk.

A cikk Kleinheisler Lászlót külön kiemeli, megjegyezve, hogy a harmadosztályból csatlakozott a válogatotthoz, majd a norvégok elleni pótselejtező oslói mérkőzésén rendkívül fontos gólt szerzett. A szerző szerint a Werder irányítója bátran vállalkozik távoli lövésekkel és hosszú indításokkal is.

Az UEFA cikke szerint Bernd Storck az Eb-n is a 4-2-3-1-es formációval állíthatja majd fel csapatát, a kapuban Király Gáborral, a védelemben pedig a Kádár, Lang, Guzmics, Fiola négyes fogattal. A középpályán Nagy Ádám helyét biztosra veszik, míg mellette a Gera, Elek, Pintér hármas egyik tagja juthat szóhoz. A támadójátékért Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh vagy Lovrencsics valamint Szalai vagy Priksin felelhet.

Matthew Watson-Broughton szerint a magyar válogatottnak van egy titkos csodafegyvere is, amit vagy akit Böde Dánielnek hívnak. A szerző kiemeli, hogy Böde a feröeriek ellen a kispadról beszállva kétszer is mattolta az ellenfél védelmét, és ha kevésbé mozgékony, de direktebb támadójátékra lesz szükség, a magyar bajnokság gólkirálya jelentheti a megoldást.

A cikk rámutat arra, hogy bár a magyar csapatnak egységessége miatt bárki ellen lehet esélyese a jó eredményre, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy képesek leszünk e gólokat szerezni, illetve ha igen, sikerül-e megőrizni az előnyünket és pozícióinkat a mérkőzések végéig. A szerző annak a reményének ad hangot, hogy a magyar válogatott ott lesz a torna második fázisában és csoportharmadikként továbbjut az egyenes kieséses fázisba. Errre az opcióra egyébként 2.55-ös szorzót kínálnak a   -n. 

Szerinted mire megy a válogatott az Eb-csoportban?x;
[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;
euro-2016