La Liga

Argentínából érkezhet a Valencia új mestere

Sportigazgató már van, a vezetőedzőt még keresik. Miroszlav Djukics hétfői menesztése után ideiglenesen Nico Estévez irányítja a Valenciát, de rövidesen megszülethet a megállapodás Juan Antonio Pizzivel.

Miközben gőzerővel folynak az egyeztetések a gyenge eredmények miatt elbocsátott szerb szakember utódjával kapcsolatban, Roberto Fabián Ayala személyében új sportigazgatója van a Denevéreknek, aki rövidesen hivatalosan is bemutatásra kerül. Az argentin sportvezető feladata az általános igazgató és a leendő vezetőedző közti kapcsolat megteremtése, valamint a játékosmegfigyelő hálózat irányítása lesz.

Juan Antonio Pizzi argentin-spanyol kettős állampolgárként szerepelt az ibériai válogatottban

Na de ki lesz a vezetőedző? Ha minden a tervek szerint halad, akkor az ugyancsak argentin Pizzi, mert a valenciaiak a San Lorenzo jelenlegi trénerét akarják kinevezni Djukics utódjaként. Úgy tudni, a 45 esztendős szakember az első számú jelölt a posztra, aki ráadásul nem zárkózott el a tárgyalásoktól, mindenesetre Víctor Fernández, Rubi és Marcelo Bielsa neve is szerepel a listán arra az eshetőségre, ha a kívánt opció nem valósulna meg. Nem árt megjegyezni, hogy Pizzi nyáron 2016-ig meghosszabbította szerződését a San Lorenzóval, mellyel a hétvégén megnyerte az argentin bajnokság első szakaszát, az Aperturát, ami bonyolíthatja az ügyet.

A Djukiccsal való kapcsolatát mindenesetre tisztességgel lezárta a Valencia, miután a szerbbel megegyezett arról, hogy milyen formában fizeti ki a 2,2 millió eurós végkielégítést a menesztett edzőnek. A klub célja, hogy 72 órán belül megtalálja az utódot, addig pedig Nico Estévez irányítja a csapatot a csütörtöki, Gimnastic Tarragona elleni Spanyol Király Kupa-mérkőzésen. Az új vezetőedzőnek pedig vélhetően rámegy a Karácsonya arra, hogy feltérképezze munkahelyét, a december 29-i első edzés előtt pedig bemutatkozzon játékosainak.

Ha a honosítás után a spanyol válogatottban szereplő korábbi támadó, Pizzi lesz a befutó, annyi előnye biztosan lesz, hogy nem teljesen ismeretlen számára a terep. Elvégre az 1993/94-es idényben tizenkilenc mérkőzésen futballozott a Valencia mezében.

[1612594] 2013-12-19 19:30:00 Valencia - Gimnasticx;