Átigazolás

Lukaku a Barcelona célkeresztjében?

A katalán TV3 úgy értesült, hogy Romelu Lukaku neve is szerepel azon a listán, mely a Gerardo Martino érdeklődését felkeltő labdarúgókat tartalmazza.

Az FC Barcelona vezetőedzője szívesen látná csapatában a belga támadót, akinek játékjogával a Chelsea rendelkezik, ám azt az idény végéig átadta az Evertonnak. A mindössze 20 esztendős játékos Martino személyes kérésére kerülhet a Camp Nouba, de kizárólag a nyári átigazolási időszakban - derül ki a katalán Sport cikkéből.

A huszonnégyszeres válogatott csatár nyolc találatnál jár a Premier League idei kiírásában, ezzel a liverpooliak legeredményesebb játékosának mondhatja magát. Lukakut gólerőssége mellett testi felépítése is gyakran emlegetik az "új Drogbaként", kérdés persze, hogy a gránátvörös-kékeknek szükségük van-e egy ilyen stílusú támadóra.

Romelu Lukaku meg sem áll Barcelonáig?

Ha a válasz igen, megkezdődhetnek a tárgyalások, azt ugyanakkor nem árt hangsúlyozni, hogy a barcelonaiaknak elsőként José Mourinhóval, a londoniak menedzserével kell megegyezniük, ami cseppet sem ígérkezik könnyű menetnek. A portugál ugyan kölcsönadta játékosát, de végleg aligha fog lemondani róla, főleg, ha Lukaku betartja ígéretét, és több gólt szerez, mint a Chelsea támadói összesen.

Más megközelítésből a Stamford Bridge-n most is nagy konkurenciaharc dúl a kezdőcsapatba kerülésért támadóposzton, Fernando Torres, Demba Ba és Samuel Eto'o is Lukaku előtt áll a rangsorban. Ráadásul, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, és a Kékek valóban megkaparintják Radamel Falcaót a nyáron, a belga tehetségnek legfeljebb a kispadon marad hely. Vagy a Barcelona kezdőcsapatában...?

Lukaku szerda este a Manchester United otthonában gyarapíthatja bajnoki góljainak számát, ha pedig az Everton nem szenved vereséget az Old Traffordon, maga mögött tarthatja a Vörös Ördögöket a tabellán.

[1474459] 2013-12-04 20:45:00 Manchester United - Evertonx;