Átigazolás

Messi szóbeli megállapodást kötött, nyáron távozik Barcelonából - sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint Lionel Messi a nyári átigazolási időszakban távozik az FC Barcelonától. A hírt a Punto Pelota televíziós futballmagazin hozta nyilvánosságra.

A katalán klub ügyeivel kapcsolatban bennfentesnek tartott újságíró, Francois Gallardo a kamerák előtt elmondta, brutális kritikákat kap majd azért, amiért kiszivárogtatja az információkat, ennek ellenére részletesen elmagyarázza a történéseket.

"Szeptember végén Messi, az ő ügynökei, valamint a klub vezetői részt vettek egy tárgyaláson, mert a játékos szeretett volna némi módosítást eszközölni a szerződésén. A vezetők megígérték neki, hogy teljesítik a kérését. Csakhogy egy hónappal később a klub arról tájékoztatta a játékos képviselőit, hogy amiről a megbeszélésen szó esett, nem fog megvalósulni. A játékos a hír hallatán kellemetlenül érezte magát, mert egy megállapodást lehet módosítani, de a teljes elutasítás lesújtotta őt. Vagyis egy hónapja a játékos ügynökei és a klub között gyakorlatilag megszűnt a kapcsolat, a futballista pedig úgy döntött, hogy a szezon végén távozik Barcelonából."

Lionel Messi szóbeli megállapodást kötött egy Spanyolországhoz közeli ország klubjával?

Arra a kérdésre, hogy Messi döntése végleges-e, az újságíró azt felelte, noha egy újabb tárgyalás talán tapaszt jelenthet a sebekre, a játékos úgy érzi becsapták, ezért menni akar. Gallardo elárulta, az argentin világklasszis szóbeli megállapodást kötött egy másik csapattal, februárban és márciusban pedig megkezdődnek a tárgyalások Messi és új együttese között. Hogy melyik lesz ez a gárda, egyelőre titok, csupán annyit lehet tudni, hogy székhelye közel volt Spanyolországhoz...

Amint arról korábban már a hatharom.com is írt, a 26 esztendős támadó távozásának hátterében az anyagiak és az ibériai ország kedvezőtlen adótörvényei állhatnak. Messinek évi bruttó 36 millió eurós fizetése van a katalán alakulatnál, ebből azonban "csupán" 16 millió euró vándorol a zsebébe, a többi az államkasszába kerül. A hírek szerint a nyáron szerződtetett Neymar 17 millió eurót keres, az argentin pedig legalább 18 millió eurót szeretne kialkudni. "Annál a klubnál, ahova a nyáron szerződni fog, 18 millió eurónál többet keres majd, efelől ne legyen kétsége senkinek. Ilyen mennyiségű pénz a Barcelona nem tud kifizetni neki" - fogalmazott Gallardo.

Messi november elején, a Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen részleges combizom-szakadást szenvedett, ami igazán érdekes, hogy rövid időn belül negyedszer sérült meg az izomzata. Az argentin ebben az esztendőben már aligha lép pályára, távozásával kapcsolatban viszont már korábban is napvilágot láttak különböző pletykák, így a Bayern München és az Internazionale kapcsán is felmerült a neve.

[1505946] 2013-11-23 16:00:00 Barcelona - Granadax;