Karrier

Az én időm a Barcánál lejárt - Victor Valdes

A spanyol válogatott hálóőrnek idény végén lejár a szerződése a katalán sztárcsapattal, nem tervez hosszabbítani és szíve szerint kipróbálná magát egy külföldi bajnokságban.

Victor Valdes távázásáról már a nyáron is lehetett hallani, hiszen a gránátvörös-kékeket közel egy évtizede szolgálaló portás nem hosszabbítja meg szerződését a klubbal, így a szezon végén szabadon igazolhatóvá válik.

A spanyol válogatottban is számításba vett játékost a hírek szerint "régi" csapattársai legszívesebben maradásra bírnák, de a klubhoz közeli források szerint Valdes már döntött, és a nyáron továbbáll.

"Az én időm itt lejárt - mondta az Antena3-nak Valdes. "A klub vezetői felajánlották nekem a lehetőséget egy szerződéshosszabbításra, de a döntésemet már meghoztam" - mondta a 31 éves hálóőr. "Új kihívásokat keresek, szeretnék játszani egy másik ligában, és a családommal egy másik helyre költözni" - nyilatkozta Valdes, aki hozzátette: még mindig érzi a szurkolók szeretetét és támogatását, ami sok erőt ad neki. A tavasz folyamán egyébként Valdes több nyilatkozatában is udvarolt a Premier League-nek, az akkori sajtó szerint valamelyik angol topklub jelentheti számára a következő állomást.

Valdes a Barcelona saját nevelésű játékosa, profi felnőtt karrierje során csak a Barcelona mezét öltötte magára, 2002-es debütálása óta hat bajnoki címet, két Király Kupát és három Bajnokok Ligáját nyert, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok lett.

Valdes helyzete a Barcelonánál megkérdőjelezhetetlen volt, ám a spanyol válogatottban Iker Casillas mögött csak a második számú kapusnak számított. A Real Madrid ikonja azonban több mint fél éve csak a kispadot koptatja a királyi gárdánál, így Spanyolországban sokan Valdest követelik a kezdőcsapatba, noha Vicente del Bosque szövetségi kapitány továbbra is inkább Casillast favorizálná.

A La Furia Roja pénteken Fehéroroszországot fogadja a 2014-es világbajnoki selejtező-sorozat utolsó előtti fordulójában, amennyiben a címvédő megszerzi a három pontot a beloruszok ellen, szinte biztosan ott lesz a vb-n.

[1116504] 2013-10-11 22:00:00 Spanyolország - Fehéroroszországx;