Karrier

Gera újabb egy évre a West Bromé, októberben már játszhat

  • MTI/hatharom.com

Gera Zoltán aláírta az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion labdarúgóklubja által kínált egyéves szerződést.

Gera Zoltán újabb egy évre írt alá a West Bromhoz

A birminghami klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a korábban térdműtéten átesett 34 éves középpályás hétfő óta ismét teljes értékű munkát végez, s a tervek szerint október elején térhet vissza a pályára.

"Nagyszerű, hogy ismét a fedélzeten van. Az elmúlt szezonban kiválóan futballozott, reméljük, minél hamarabb visszanyeri azt a formáját, akkor nagy segítség lesz számunkra" - mondta Steve Clarke vezetőedző. Mint emlékezetes, Gera korábbi hasonlóan súlyos sérüléséből visszatérve nagyszerűen kezdte az előző szezont, a nyitófordulóban a Liverpool ellen szerzett szenzációs találatáról a Vörösök menedzsere is elismerően nyilatkozott. Később is klasszis teljesítményt nyújtott, a szezon első felében szinte kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból. Gera a Premier League előző idényében 16 meccsen szerepelt, ebből 14 találkozón kezdőként, összesen 1127 percet töltött a pályán, és 4 gólt szerzett.

Richard Garlick a West Brom sportigazgatója, aki sérülése ideje alatt is bizalmáról biztosította a magyar válogatott csapatkapitányát, hangsúlyozta, hogy Gera rendkívül népszerű a szurkolók körében és az öltözőben is.

"Örülök, hogy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös megállapodás született. Zoli az utóbbi években elképesztően peches volt a sérüléseivel, de amikor játszott, bizonyította kivételes klasszisát. Nagyon keményen dolgozott, hogy visszatérjen a legjobbak közé, reméljük mielőbb láthatjuk őt az Albion mezében" - nyilatkozott elismerően Gera rehabilitációjáról a sportigazgató.

A magyar válogatott csapatkapitányának június 30-án járt le a szerződése a klubnál, ám a játékos azóta is a csapattal készült.

A QPR ellen még januárban dőlt ki a sorból Gera - Fotó: wba.co.uk

Gera az elmúlt szezonban, még január elején, a Queens Park Rangers elleni - 1-1-re végződött - FA Kupa-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, azóta nem tudott pályára lépni.

A Sky Sports értesülései szerint több klub is érdeklődött Gera iránt, azonban a középpályás többször is kijelentette, hogy maradni szeretne a klubnál.

Gera 2004-ben a Ferencvárostól szerződött a West Bromwich Albionhoz, ahol négy éven át játszott. A magyar légiós 2008-ban a Fulhamhez került, majd 2011-ben visszatért a WBA-hoz, ahol 176 fellépésén 29 gólt szerzett. Gera az egyéves szerződés aláírásával zsinórban tizedik szezonját kezdheti meg Angliában.

Gera az MLSZ TV-nek beszélt visszatéréséről

A West Brom többek között Gera remeklésének is köszönhetően a nyolcadik helyen zárta a Premier League előző szezonját. Ugyan távozott a csapattól néhány meghatározó játékos, mint például Marc-Antoine Fortuné (Wigan Athletic) vagy a Chelsea-hez visszatérő Romelu Lukaku, de az érkező oldalon ott szerepel a francia világutazó, a pályafutása során a hatodik (!) Premier League-csapatánál megforduló Nicolas Anelka vagy az uruguayi válogatottal a Konföderációs Kupán szereplő rutinos védő, Diego Lugano.

A birminghami gárda szombaton délután a Southampton ellen hazai pályán kezdi meg szereplését a Premier League idei szezonjában. Ha szeretnél többet megtudni a hétvégén startoló Premier League-ről, olvasd el a szezont felvezető beharangozónkat.

[1474083] 2013-08-17 16:00:00 West Bromwich Albion - Southamptonx;