Tereprali

A szembe jövő quados sem vehette el Peterhansel romániai győzelmét

  • B. Molnár László

Az esélyesek győzelmével ért véget az idei Romanian Baja. A motorosoknál a tizenegyszeres Dakar-győztes, Stephane Peterhansel hatalmas küzdelemben győzött az olasz Alessandro Ruoso előtt – mindössze 1 perc 6 másodperc volt a különbség a két klasszis között –, míg az autósoknál Miroslav Zapletal öt perc előnyéből majdnem négyet megőrzött a legjobb magyar eredményt elérő Fodor Imre, Csató Attila páros előtt. A quadosok mezőnyében utolérte a balszerencse az addig remekül teljesítő Somfai Mátyást, aki egy technikai probléma miatt végül kiesett, míg Horváth Lajos egy helyet javítva az Európa-bajnoki mezőnyben a 8., míg kategóriájában a második pozícióban zárta a viadalt.

Régi álmát valósította meg június 13. és 16. között Garamvölgyi Zoltán, amikor az idén már tízedik alkalommal megrendezésre kerülő HunGarian Baja főszervezőjeként újraélesztette a Kárpátok gyönyörű hegyei és erdői között a Romanian Baját. A mezőny abszolút nem panaszkodhatott, hiszen a szakaszokat olyan helyszíneken rendezték meg, ahol a legjobb tudásukra volt szüksége a versenyzőknek ahhoz, hogy célba érkezhessenek.

Stéphane Peterhansel a Romanian Baja tereprali-versenyen 2013-ban.

A FIM Világkupa viadalt végül hatalmas küzdelemben a tizenegyszeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel nyerte, mindössze 1 perc, hat másodperccel megelőzve legnagyobb vetélytársát, az olasz Alessandro Ruosot. A két éllovas azonban nem volt maradéktalanul elégedett, ugyanis az utolsó előtti szakaszon egy eltévedt quados majdnem keresztülhúzta a számításaikat.

"Az egyik sziklás, hegyi szakaszon úgy nyolcvannal mentem, amikor a keskeny úton egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy eltévedt quados éppen elem szemben száguld. Alig tudtam kikerülni, és bevallom, ettől kezdve jóval óvatosabban húztam a gázt a szakasz végéig" – mondta Peterhansel, akihez kísértetiesen hasonlóan járt legnagyobb vetélytársa, a végül a második helyen végző Ruoso, ám szerencsére ő sem ütközött össze a tévelygő versenytársával.

Somfai Mátyás viszont nem volt ilyen szerencsés. A Sandlander Team quadosa úgy kezdte a vasárnapi záró napot, hogy kategóriájában a harmadik, míg összetettben az 5. helyen állt. Ám az első hegyi szakaszon végzetesen megsérült a versenygépe, így kiesett a versenyből, holott a nap elején ennél sokkal jobb eredményben reménykedett ő és csapatfőnöke, Pócsik László.

"Sajnálom, mert így egy nagyon jó eredményt dobtam el magamtól. Ha a pozitív részét nézem a dolgoknak, akkor a Dakarra készülve legalább azt is kipróbálhattam, milyen az, ha hatvan kilométeren keresztül húznak kötélen" – fogalmazott Somfai a verseny végén.

A tavalyi súlyos sérülését követően visszatérő Horváth Lajos – azaz Laller – ha nem is könnyen, de teljesítette a vasárnapi penzumot, így az Európa-bajnoki versenyben az összetettben a 8., míg kategóriájában a második helyen végzett.

"Nem volt egyszerű, nagyon észnél kellett lennünk a szakaszokon. Végül is teljesítettem a célomat, egy ilyen kemény versenyen a célba értem, így elégedett lehetek. Tény, szokatlan volt a pálya, ám egyszerűen tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy nem mindig a szántóföld mellett rendeznek versenyt. Le a kalappal Garamvölgyi Zoli előtt, nagyszerű viadalt rendezett ismét" – ecsetelte Laller.

Az autósok között végül a vasárnapot is az első helyen kezdő Miroslav Zapletal, Maciej Marton kettős lett a győztes, megelőzve a magyar értékelésben diadalmaskodó Fodor Imre, Csató Attila duót.

"Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A pályákon végig maximálisan koncentrálnom kellett, de én szeretem az ilyen szakaszokat, ahol bizony meg kell mutatnunk, mit is tudunk valójában. A szerencsém sem hagyott el, nem volt technikai gondom, és bevallom, nagyon jól éreztem magam az egész verseny alatt" – jelentette ki Zapletal.

A magyar értékelést megnyerő Fodor Imre, Csató Attila duó egyre jobb teljesítményt nyújt az idén – eddig a magyar bajnokikon egy 9., egy 2. és ezúttal egy 1. hely az övék – és az összetettben már 12 pontra megközelítették az ezúttal az összetettben negyedik, míg a magyar értékelésben ezúttal a Fekete Antal, Tóth György duó mögött harmadik Varga Imre, Szegedi Ferenc kettőst.

"Fantasztikus ez az eredmény, hiszen egy igazi világklasszist sikerült megszorongatnunk, ráadásul az utolsó nap több mint egy percet hoztunk Zapletalékon. Bejött az óvatos taktikánk, és most már bevallom, ennél nem volt több bennünk és az autóban" – közölte mosolyogva Fodor Imre.

Sajnos vasárnap mégsem tudta folytatni a versenyt a Lónyai Pál, Nyeste Róbert kettős, ugyanis a szombaton rosszul lett Nyeste vasárnapra sem lett jobban, reggel újabb infúziót kapott, így az orvos nem engedte, hogy navigátorként folytassa a versenyt.