Bunda

Biztos, hogy idén is adtak el meccseket - botrány fenyeget Spanyolországban is

Játékosok és edzők nyilatkoztak arról, hogyan bundáztak a spanyol Primera Divisiónban az utóbbi években a Marca beszámolója szerint.

"Mindig is voltak próbálkozások. Aki mást mond, az hazudik" - mondta el nyersen véleményét Adrian Colunga a Marcának a spanyol fociban tapasztalható bundázásról. A beszámolóban azonban ő volt az egyetlen, aki vállalta a nevét. A többi megszólaló is nyíltan beszélt az esetekről, de névtelenségben szerettek volna maradni. Emiatt állítólag telefonon sem mertek nyilatkozni, attól tartva, hogy rögzítik a beszélgetéseiket.

"Biztos vagyok benne, hogy az idei szezonban is adtak el meccseket. Úgy tűnik, mindenki tisztában van vele, hogy ez előfordul. Igazából nagyon keveset tehetünk" - mondta egy már visszavonult klubvezető a lapnak.

"Nem tudtam, hogy játszathatok-e egy játékost vagy nem, mert nem tudhattam, hogy nem vették-e meg. Nem bíztam a csapat felében. De ha mellőzöm őket és fiatalokat teszek be, akkor meg engem vádolnak meg, hogy nem akarok nyerni" - ezek már egy vezetőedző állítólagos szavai.

A nyilatkozatok alapján a legtöbb esetben pénzért bundáztak a játékosok, ugyanakkor volt, hogy egy mindkét fél számára kedvező eredményben állapodtak meg a csapatok, és az edzők voltak a főszervezők. "A Levante ellen készültünk, és a meccs előtt az edző azt mondta, küzdjünk, hajtsunk. De ha gólt szerzünk, engednünk kell, hogy egyenlítsenek, és ha mi kapunk gólt, ők is engedni fogják, hogy egyenlítsünk. Ha pedig a 85. percben döntetlen az állás, ne erőltessük a játékot. Mindkét csapatnak a döntetlen volt jó, 0-0 lett az eredmény. Nevetséges volt" - nyilatkozta egy játékos egy ilyen esetről.

A Marca sötét képet fest a spanyol futball számára az írással, és megemlíti, hogy Olaszországban és Németországban mekkora port kavartak a bundabotrányok. Az összegzésük szerint ezeket a bajnokságokat sikerült valamennyire megtisztítani, de kiemelik, hogy ebben csak reménykedni lehet.