Bayern München

Akár halhatatlanná is lehet a csapat – Rummenigge

  • Szabó András

Az első német csapat lehet a Bayern München, amely egy évben triplázik, azaz a Bundesliga és a Bajnokok Ligája mellett a Német Kupát is hazaviszi. A bajoroknak ehhez már csak a csalódást keltően szereplő Stuttgartot kell megverniük; a két csapat szombat este játszik a DFB-kupáért a berlini Olimpiai Stadionban. Ezzel kapcsolatban Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke figyelmeztette fiait, nehogy alábecsüljék az ellenfelet.

Már beírta magát a történelemkönyvekbe a csapat, de ha akarják, akár halhatatlanok is lehetnek” – nyilatkozta Rummenigge a klub hivatalos honlapjának. „Még az eddigi legsikeresebb Bayernnak, a Franz Beckenbauerral, Gerd Müllerral, Sepp Maierral felálló gárdának sem sikerült ez a hetvenes években, hogy mindent megnyerjenek.

Az egyedüli hiba, amit elkövethetnek, az, ami a sajtóban is kering mostanában: hogy azt gondoljuk, már csak a legkönnyebb ellenfél következik, és könnyedén megverjük majd a Stuttgartot. Hát nem így lesz. Száz százalékosan koncentrálnunk kell majd, komolyan venni az ellenfelet, és tiszteletet mutatni irántuk.