Sífutás

Norvégia kezd veszélyes tereppé válni - Steira is megsérült

  • VNA

A német Miriam Gössner után a norvégok olimpiai bajnok sífutója, Kristin Steira is edzés közben szenvedett balesetet az északi országban.

Pár napja adtunk hírt a német biatlonos, Miriam Gössner sajnálatos mountainbike balesetéről, amelyet most a váltó olimpiai bajnok Kristin Steira esete követett. A norvég sífutó éppen síroller edzésen vett részt, eközben ütközött össze egy autóval. A vétlen - tavaly a sportágat népszerűsítendő egy hegycsúcson félmeztelenül pózoló - Steira számára végül a körülményekhez képest szerencsésen alakult a baleset, amelyben két bordája eltört, emellett pedig a bokája is megsérült. Ennek megfelelően a következő hetekben a norvég versenyzőnek alternatív módszerekkel kell majd edzenie.

"Elég komoly zúzódásokat szenvedtem el, de ennek ellenére is egészen jó a kedvem. Annak örülök, hogy az olimpia előtti nyáron ennek a balesetnek nem lettek komolyabb következményei. Remélem hamarosan ismét rendesen edzhetek" - nyilatkozta a baleset után a váltóban három vb-címet (2005, 2011, 2013) szerző norvég sífutónő.