La Liga

A Sociedad legyőzte a Valenciát, ötpontos előnybe került a BL-helyen

Hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Real Sociedad a Valencia ellen a Primera División 33. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A Valencia sokkal támadóbb szellemben játszott az első félidőben San Sebastiánban, mint a hazaiak, és bár a Real Sociedad egy kontrából veszélyeztetett, Soldado közeli fejesével a vendégek meg is szerezték a vezetést. (0-1)

Inigo Martínez azonban Castro balról jövő keresztlabdáját a léc alá vágta a 34. percben, így egyenlített. (1-1)

A második félidőben a Sociedad egy remek kontrát vitt végig, Castro egyszerűen lesprintelte a vendégvédőket, így ziccerből szerezte meg a vezetést. (2-1)

Egy újabb ellentámadás végén Agirretxe bebiztosítani látszott a győzelmet (3-1), de Jonas egy Bravo-védés után közelről még szépített. (3-2)

A Valencia mindent megpróbált a pontszerzésért, de Agirretxe újra lefutotta a hátvédeket, és egy emeléssel újra beállította a kétgólos különbséget, ezzel pedig a végeredményt is. (4-2)

A Real Sociedad ezzel ötpontos előnyt szerzett a vendégek és egyúttal a Málaga előtt is, a hátralévő fordulókban pedig papíron csak a Real Madrid ellen nem várható el a baszkoktól a győzelem, így odaérhetnek a Bajnokok Ligája selejtezőjébe.

Primera División
33. forduló
Real Socidedad-Valencia 4-2 (1-1)
gólszerzők: Inigo Martínez (34.), Castro (73.), Agirretxe (86., 90+4.), illetve Soldado (26.), Jonas (90.)