Cselgáncs Eb

Gorjánácz, Szabó és Erdélyi is búcsúzott első meccsén

  • VNA

A 66kg-os Gorjánácz Zsolt, a 48 kg-os Erdélyi Lilla és az 57 kg-ban szereplő Szabó Katinka is vereséget szenvedett az első fordulóban a budapesti cselgáncs Eb-n.

Harmadik magyarként a férfi 66 kg-os súlycsoportban szereplő Gorjánácz Zsolt lépett tatamira a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Európa-bajnokságon. Ellenfele a francia színekben szereplő Dimitri Dragin volt. A francai judós aktívabb volt a találkozó során, így a Honvéd-Kipex 23 esztendős cselgáncsozóját inteni kellett. Sajnos ellenfele rutinja a hajrában még jobban kijött, hiszen 1:23-al a vége előtt ippon értékű dobással meg is nyerte a találkozót. 

Gorjánácz mérkőzése még zajlott, amikor Szabó Katinka érkezett a mellette lévő tatamira, ellenfele a svájci Emilie Amaron volt. Alig telt el 48 másodperc a mérkőzésből, amikor megfagyott bennünk a vér, hiszen ippont ítéltek a svájci dobásánál. Négy perces videós elemzés után aztán ezt módosította a zsűri és végül egy vaza-ari után folytatódhatott a találkozó. A Leányvár Varga-Csepp színeiben szereplő magyar judós ezt követően fokozta is az iramot, elért ugyan egy yukót, de fordítania nem sikerült. Sajnos nem sikerült a továbbjutás a legalacsonyabb súlycsoportban, 48 kg-ban szereplő Erdélyi Lillának sem, aki egy intés miatt maradt alul a lengyel Ewa Koniecznyvel szemben.

A 44 ország 361 cselgáncsozójának részvételével zajló Eb nyitó napján hazai részről még Zámbori Bencéért (66), Csernoviczki Éváért (48) és az első fordulós meccsét sikerrel megvívó Karakas Hedvigért (57) szoríthat a publikum.