Cselgáncs Eb

Csernoviczki belga ellenfelét is megtörte, megvan az Eb-arany!

A nők 48 kilogrammos versenyében szereplő Csernoviczki Éva aranyéremmel koronázta meg első napi remek szereplését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon.

A belga Charlene van Snick volt Csernoviczki ellenfele a döntőben, aki az első fél perc végén egy sikertelen karfeszítéssel próbálkozott agresszíven kezdő olimpiai bronzérmesünk ellen. A magyar versenyző az első perc végén reklamálással foglalkozott, amit majdnem kihasznált ellenfele, de sikerült kikerülnie a belső combdobást. Be is kiabált édesapja és edzője, Csernoviczki Csaba: "A meccsel foglalkozzál!"

Csernoviczki Éva (fent) és a török Ebru Sahin a 48 kilogrammosok versenyében a 62. cselgáncs Európa-bajnokságon a budapesti Papp László Arénában 2013. április 25-én. A magyar versenyző győzött és bejutott a döntőbe.

A következő időszakban minden indításnál Csernoviczki került felülre, de értékelhető dolog nem történt a tatamin. A bírók a mi lányunk aktivitását így is értékelték, van Snicket megintették. A negyedik percben aztán egy belső horoggal sikerült felborítani a belgát Évának, amiért vaza-arit kapott.

Van Snick a hajrában próbálkozott, de sablonossá vált, elfáradt, így versenyzőnk könnyedén kikerült mindent. A végén kapott még két intést, de így sem volt veszélyben a győzelme, így öt Eb-érem után hazai közönség előtt megszerezte első aranyát.

Csernoviczki erőnyerőként a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelembe, ott az orosz Aleszja Kuznyecovát egy gyors ipponnal győzte le, második meccsén, a német Kay Kraus ellen korán vezetést szerzett, majd őt másfél perc után dobta el ippont érően. A finálé előtt az elődöntőben volt a legnehezebb dolga, ott intés miatt sokáig hátrányban volt, végül 11 másodperccel a mérkőzésidő lejárta előtt hajtott végre yuko értékű akciót.