Légiósok

Hrepka megtalálta a góllövő cipőt, Bajner gólja sokat érhet a Dortmundnak

Két magyar gólt hozott a hétvége Európa bajnokságaiban. Hrepka Ádám zsinórban másodszor volt eredményes Izraelben, míg Bajner Bálint a Borussia Dortmund második csapatában szerzett győztes gólt, amivel csapata elmozdult a kiesőzónából. Angliában Bogdán Ádám együttese, a Bolton menetel a visszajutás felé. Légióskörkép.

ANGLIA

A Championshipben a Bolton Wanderers Bogdán Ádámmal a kapujában 2-1-re győzött a sereghajtó Bristol City otthonában. A Wanderers a hatodik, play-offot érő helyre lépett előre. Az utolsó pillanatokban kapott góllal veszített pontokat a Leicester a Birmingham ellen (2-2) és a nyolcadik helyre csúszott. Futács Márkó nem volt kerettag a hazai csapatban.

A harmadik ligában a kiesés ellen harcoló Portsmouth 3-2-re alulmaradt a Brentford otthonában. Gyepes Gábor végig a pályán volt a vendégeknél. Az ötödosztályban a Dartford gólnélküli döntetlent játszott a vendég Braintree Townnal, a hazaiak hálóját Somogyi Csaba őrizte

A Liverpool U21-es csapata 2-0-ra legyőzte a West Bromwich Albiont a korosztályos Premier League-ben. A Vörösök kapuját Gulácsi Péter védte, Adorján Krisztiánt a 90. percben cserélték le, nem sokkal korábban kapufát rúgott.

NÉMETORSZÁG

A címvédő Dortmund kiütötte a tökutolsó Greuther Fürth-öt (1-6), a vesztes csapatban Varga József egy félidőt játszott, Stieber Zoltán még nem épült fel sérüléséből. Továbbra sem megy a Mainznak: Szalai Ádám csapata otthon maradt alul a Hamburggal szemben (1-2). A válogatott csatár végig a pályán volt.

2013-ban először nyert bajnokit hazai pályán a VfB Stuttgart, a Borussia Mönchengladbach ellen 2-0-ra. Hajnal Tamás a cserepadon foglalt helyet a sváboknál. Jó játékkal magabiztos győzelmet aratott a Freiburg hazai pályán a Hannover ellen (3-1). A sérült Huszti Szabolcsot nélkülöző Hannover idegenben mindössze négy pontot szerzett idén.

Az 1860 München Király Gáborral a kapujában 3-1-re alulmaradt a St. Pauli otthonában a Bundesliga 2-ben. A müncheniek a hatodik helyre csúsztak.

A harmadik vonalban a Borussia Dortmund második csapata Bajner Bálint 58. percben szerzett fejesgóljával legyőzte a közvetlen rivális Darmstadt együttesét. A magyar támadó végigjátszotta a mérkőzést, a fekete-sárgák elmozdultak a kiesőzónából, a 17. helyen állnak. Nagy Dániel csapata, a feljutásért harcoló Osnabrück 2-2-es döntetlent ért el a vendég Heidenheim ellen. A középpályás nem volt a keretben.

Bajner gólja 2:05-től:

OLASZORSZÁG

Tőzsér Dániel a kispadról nézte végig a genovai derbit, amelyen a Genoa egy pontot szerzett a Sampdoria ellen. Tőzsérék kieső helyen állnak.

Egyik magyar játékos csapata sem szerzett pontot a Serie B 36. fordulójában. Feczesin Róbert végig pályán volt a hazai pályán vereséget szenvedő Ascoliban, és Filkor Attila, illetve Laczkó Zsolt is kerettag volt a Pro Vercelliben, valamint a Vicenzában, de egyikük sem lépett kapott lehetőséget.

HOLLANDIA

A Breda hazai pályán 2-0-ra legyőzte az immár hat forduló óta nyeretlen Nijmegent. Az NEC kapuját Babos Gábor védte. A veterán kapus a nyáron visszatér a Bredához. A sérült Németh Krisztián nélkül a kiesés ellen küzdő Roda 3-3-as döntetlent ért el a vendég Vitesse ellen. A hazaiak a 95. percben szerezték az egyenlítő gólt. Az ADO Den Haag 1-3-ra kikapott a Twentétől, a Den Haag játékosa, Horváth Gábor térdszalagszakadásából lábadozik.

BELGIUM

A Genk Köteles Lászlóval a kapujában 2-1-re győzött a vendég Lokeren ellen a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában, és a második helyre lépett előre. A Beerschot 2-1-re kikapott hazai környezetben a Cercle Brugge-től a kiesés elkerüléséért folyó play-off harmadik felvonásán, ezzel a vendégcsapat került előnybe. Bodor Boldizsár a kispadon foglalt helyet a Beerschotban.

OROSZORSZÁG

Nem hozott gólt a Dinamo Moszkva-CSZKA Moszkva rangadó az orosz Premjer Ligában. Dzsudzsák Balázs kezdőként 92 percet töltött a pályán a hazaiknál. Az FK Krasznodar három góllal kikapott a négy mérkőzés óta nyeretlen, vendég Krilja Szovjetovtól (0-3). A hazaiak keretéből hiányzott Koman Vladimir.

GÖRÖGORSZÁG

Az alapszakasz utolsó fordulójában a már bajnok Olimpiakosz Pireusz Megyeri Balázzsal a kapuban 1-1-es döntetlent ért el a rivális Panathinaikosz ellen. A Fülöp Mártont és Lencse Lászlót foglalkoztató Aszterasz Tripolisz nagy meglepetésre súlyos vereségbe szaladt bele az Arisz Szaloniki vendégeként, az 5-1-es zakó következtében a sárga-kékek biztosan harmadikként zárják az alapszakaszt a PAOK Szaloniki mögött. Lencse László az 57. percben csereként lépett pályára, Fülöp Márton sérülése miatt nem volt a keretben.

AUSZTRIA

A sereghajtó Wacker Innsbruck 4-3-re kikapott az Admira otthonában. A vendégek kapujában Sáfár Szabolcs állt. A Sturm Graz 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az éllovas Austria Wiennel. A graziak keretéből hiányzott Szabics Imre, csapata két vereség után szerzett pontot és a negyedik.

NORVÉGIA

Az előző szezonban ezüstérmes Strömsgodset 3-0-ra diadalmaskodott a Valerenga otthonában. Kovács Péter ezúttal nem szerzett gólt, a 76. percben lecserélték. A Brann Korcsmár Zsolttal a soraiban két góllal kikapott a Lilleström otthonában.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Az éllovas Barcelona cseresorával könnyedén, 3-0-ra nyert a kiesőjelölt Real Zaragoza pályáján a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A Pintár Ádámot nem nevezték a katalánok ellen.

Izraelben 2-2-es döntetlent játszott a Bnei Jehuda a listavezető Maccabi Tel-Aviv ellen. A hazaiak első gólját Hrepka Ádám szerezte a 13. percben. A 26 éves támadó zsinórban másodszor volt eredményes, a szezonban öt találatnál jár.

A mérkőzés összefoglalója:

Svájcban 1-1-es döntetlennel zárult a Vanczák Vilmost foglalkoztató FC Sion vendégjátéka a bajnoki címért küzdő, második helyen álló Grasshoppers otthonában. A magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést.

Az Odense 4-3-as vereséget szenvedett a vendég, 51. perctől emberhátrányban futballozó Aalborgtól a dán bajnokságban. Vadócz Krisztiánt a 90. percben cserélték le a hazaiaknál.

Romániában a sérüléséből lábadozó Vass Ádám nélkül játszó CFR Cluj 3-2-es vereséget szenvedett a Pandurii Targu Jiutól. A címvédő kolozsváriak a nyolcadik helyen állnak.