Cselgáncs Eb

A SportTV és az m1 közvetít a budapesti kontinensviadalról

  • VNA

A hazai sportkedvelő televíziónézők semmiről sem maradnak le az április végén Budapesten sorra kerülő cselgáncs Eb során.

A válogatott keret keddi edzése előtt dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese, és Máté Pál, a Sport Televízió főszerkesztője jelentette be, hogy a 2013-as Európa-bajnokság közvetítéseinek gazdája, az úgynevezett host broadcaster a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) lesz, segítségével Európa több országában követhetik majd figyelemmel a Judo Eb-t a tévénézők. Magyarországon a SportTV élőben közvetít majd a küzdelmekről, míg a Magyar Televízióban minden este hosszabb összefoglalót láthatnak a nézők a nap eseményeiről.



„Örömmel jelenthetem be, hogy nagyon jól áll az Európa-bajnokság szervezése, mert ahogyan nőnek a nehézségeink, úgy kapunk egyre több segítséget. Eljutottunk oda, hogy kijelenthetem, minden együtt áll ahhoz, hogy nagyon sikeres Európa-bajnokságot rendezhessünk – nyitotta meg a keddi sajtóeseményt dr. Tóth László, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke. – A kontinensbajnokság megrendezése három szempontból is rendkívül fontos számunkra, egyrészt nagyszerű csapatunk van, amely a sikeres londoni olimpián már megmutatta erejét, versenyzőink most hazai közönség előtt szerepelhetnek, mögöttük nagyon tehetséges fiataljaink bontogatják szárnyaikat, nekik is nagy lehetőség lesz itthon bemutatkozni. Harmadrészt szenzációs a szurkolótáborunk is, közel telt házat várunk a Papp László Budapest Sportarénába.”

„Az MTVA lesz az esemény host broadcastere, vagyis mi biztosítjuk majd a közvetítést, amelyet Európa több televíziós társasága is átvesz majd, részben vagy egészében. Két közvetítő kocsival leszünk jelen az Európa-bajnokságon, tizenhét kamera rögzíti majd az eseményeket, huszonöt mikrofon segít majd átadni a helyszíni atmoszférát, öt kilométernyi kábelt használ majd az a hatvan fő, aki napi tíz-tizenkét órában a közvetítéssel dolgozik. Ezen kívül minden nap hatvan perces összefoglalót is készítünk. Nagyon komoly feladat lesz, de az idén nem az első ilyen, már túl vagyunk a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon, s az idén még hasonló feladatunk lesz a vívó és a birkózó világbajnokságon is” – tájékoztatta a média képviselőit dr. Szabó László Zsolt.

„Az MTVA felkérésére élőben közvetíthetjük majd a Judo Európa-bajnokságot, vagyis az egész esemény követhető lesz a Sport Televízióban csütörtöktől vasárnapig” – tette hozzá Máté Pál.
Az Európa-bajnokság szervezői egy igen kreatív stáb közreműködésével kétrészes, a viadalt beharangozó televíziós magazinműsort készíttettek, amelynek első része április 16-án már megtekinthető lesz a SportTV-ben. Az M1-es csatornán április 20-án szombaton délután mindkét rész vetítésre kerül.

A Judo Eb Magazin a SportTV programjában:
1. rész
Április 16. kedd, 13.15, Sport1
Április 18. csütörtök, 12.15, Sport1
Április 20. szombat, 10.00, Sport2
Április 22. hétfő, 10.00, Sport2
Április 23. kedd, 19.30, SportM
Április 24. szerda, 5.00, Sport1
Április 25. csütörtök, 4.30, Sport1
2. rész
Április 21. vasárnap, 16.00, Sport1
Április 22. hétfő, 10.30, Sport2
Április 23. kedd, 5.30, Sport1
Április 23. kedd, 20.00, SportM