Német Kupa

Még tart a "ráadás", Heynckes és Klopp üzengetnek egymásnak

Kisebb nyilatkozatháborúba keveredett Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund és Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője. A két szakember a két csapat szerdai Német Kupa-mérkőzése után kezdett vitába.

Klopp a Bayern 1-0-s győzelme és továbbjutása után nyilatkozott eléggé lekicsinylően Jupp Heynckes edzői képességeiről. Szerinte a Bajorok mestere egyszerűen az ő játékrendszerének lemásolásával ér el sikereket.

"Jelenleg ugyanaz a helyzet, mint amit a kínaiak csinálnak az iparban. A Bayern megnézi, hogy mások mit csinálnak, aztán több pénzzel és más játékosokkal ugyanazt az utat próbálják követni. Persze, hogy utána jobbak lesznek" - mondta.

A müncheni edző természetesen nem hagyhatta szó nélkül a fentieket, pénteki sajtótájékoztatóján reagált kollégája szavaira: "A Bayern egy kicsivel régebb óta létezik, mint amióta Jürgen Klopp edzőként dolgozik. Fontos, hogy az ember pontosan tudja értékelni a győzelmeit és a vereségeit, de főleg az utóbbiakat. Ha Jürgen egy nap a Bayern Münchennél vagy a Real Madridnál dolgozik majd, rá fog jönni, hogy ezek a klubok teljesen más világot jelentenek. Akkor talán majd egy kicsit másképp nyilatkozik. Nem szeretném megbántani a Borussia Dortmundot, amely egy remek csapat, de ha az említettek közül valamelyiknél dolgozna, rájönne, hogy herkulesi feladatokat kell végezni minden területen."