Európa Liga

Oscar mentette meg a Chelsea becsületét Prágában

Az Európa Ligába pottyant Chelsea 1-0-ra győzött a Sparta Praha otthonában az Európa Liga nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcának csütörtöki első mérkőzésén.

A Chelsea címvédőként kiesett a Bajnokok Ligájából, az Európa Ligában pedig az első egyenes kieséses körben papíron nagyon könnyű ellenfelet kapott. Rafa Benítez bombaerős csapatot küldött pályára a Sparta Praha ellen, amely a mérkőzés elején óriási fölényben futballozott. Az 5. percben Lampard 17 méterről tüzelt, Vaclík védett a jobb alsónál. A hazaiak első helyzete a 16. percben volt, de Lafata kapásból eltörte a labdát. Ahogy telt az idő, a csehek egyre inkább partiban voltak a vendégekkel, David Lafata rendre zavart okozott az angolok védelmében. A 35. percben kontrázott a Chelsea, de Torres a végén nem tudott lőni. Lampardékból hiányzott az átütő erő, a második félidőben mindkét oldalon voltak helyzetek. A végén aztán a kedvtelenül is jobb Chelsea begyötört egy gólt: Oscar beállt, és fél perccel később 18-ról, balról a jobb alsóba lőtt (0-1). Ezután Torres növelhette volna az előnyt, ám Fernando Torres is közel járt a gólhoz, ám Vaclík nagy bravúrral védett.

A londoniaknak ezzel a csapattal több góllal illett volna győzniük, de vélhetően így sem lesz veszélyben a továbbjutásuk a hazai visszavágón.

Európa Liga
A legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Sparta Praha (cseh)-Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gólszerző: Oscar (82.)