Olimpia 2020

A londoni ezüstérmes szerint szégyen lenne a sportág eltörlése az olimpiáról

megosztom

Megdöbbent és csalódott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának keddi döntése miatt Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes kötöttfogású birkózó.

A tavalyi londoni játékokon 66 kg-ban másodikként végzett sportoló az MTI-nek azt mondta, szóhoz sem jutott, amikor értesült a hírről, hogy a tervek szerint a 2020-as olimpia programjában már nem szerepel majd a birkózás.

"Azt gondolom, a világ legnagyobb szégyene lenne, ha ezt az ősi sportágat levennék az olimpia műsoráról" - fogalmazott a Ceglédi VSE 26 éves versenyzője.

A 2006-ban Európa-bajnok Lőrincz hozzátette, nem látja még, hogy a pályafutását milyen módon érinti majd a későbbiekben ez a döntés, de abban reménykedik, lesz olyan erős nemzetközi lobbi, amelynek hatására nem kerül ki a birkózás az ötkarikás programból.

"Nem látok bele pontosan, hogyan zajlanak az egyeztetések, de a magam részéről elképzelhetetlennek tartom, hogy épp ez a sportág ne legyen ott az olimpián" - nyilatkozta Lőrincz.

A NOB végrehajtó bizottságának keddi döntése még nem tekinthető véglegesnek, a vezető testület ugyanis május végén, Szentpéterváron akár még vissza is helyezheti a műsorba a most megnevezett sportágat. Ezzel együtt nem tűnik valószínűnek, hogy nem a hét új pályázó - a vusu sportos változata, a sportmászás, a görkorcsolya, a fallabda, a karate és a wakeboard, valamint a 2008 óta a programban nem szereplő, ezúttal közösen jelentkező baseball és softball - közül választ majd egyet.

megosztom