Női kézilabda

Triscsuk Győrbe tart?

Miután két meghatározó játékos is távozik az Győri Audi ETO KC csapatából, máris elkezdődtek a találgatások, hogy kikkel is lehetne pótolni Andrea Lekicset és Jovanka Radicsevicset.

Triscsuk Krisztina

Nagy változások nem lesznek az ETO keretében a következő évben, de két meghatározó játékos távozik a klubbtól Andrea Lekics és Jovanka Radicsevics személyében. A kisalfold.hu arról írt, kik lehetnek az esetleges jelöltek.

Radicsevics távozása után Orbán Adrienn első számú jobbszélsőnek lépne előre, amennyiben fiatal játékossal szeretnék pótolni a montenegrói játékost. Ám a Veszprémből sem Hosszú Boglárka, sem Kokas Viktória nem nyújt olyan teljesítményt klubjában, hogy bekerüljön az ETO keretébe. Radicsevics pótlására az egyik legalkalmasabb, a világ legjobbjának választott brazil, Alexandra do Nascimento lenne, és mivel már egy brazil szerepel az ETO keretében, bizonyára könnyebben menne a beilleszkedés. Másik lehetőségként Carmen Martin Berenguert említik, de ő jelenleg a Krim játékosa, és egyelőre nem jelezte távozási szándékát.

Hornyák Ágnes mindenképpen erősítést jelent majd az ETO számára. A játékos nyártól újra klubjával edz. Szó eshet győri berkekben Triscsuk Krisztina leigazolásáról is, aki már 2006 óta a Fehérvár csapatában játszik. A válogatottban nyújtott teljesítménye felkelthette a győri vezetők figyelmét, és a nyáron lejár a szerződése. De a belső posztokra a Veszprémből is lehetne igazolni, pl. Tóth Esztert vagy a nagyon magas jobbátlövőt, Planéta Szimonettát, aki a legutóbbi bajnoki mérkőzésen 12 gólt lőtt a fehérváriaknak.

A legnagyobb fogás kétségkívül Katarina Bulatovics lenne a klub számára, ám őt élő szerződés köti a román Valcea csapatához. A román csapatnál sosem lehet tudni, mikor szűnik meg az anyagi támogatás, és engedik el szépen összegyűjtögetett játékosaikat. A német válogatott játékos, Nadja Nadgornaja nyáron távozik a német Thüringer HC csapatából, és külföldön szeretné folytatni pályafutását, így ő is elérhetőnek tűnik az ETO számára.

A Győri Audi ETO KC szombaton 16:00-tól a Bajnokok Ligájában lép pályára a Buducsnoszt Podgorica ellen. A mérkőzéséről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n.