Dakar-rali

Már az első dűnesoron elástuk magunkat - Szalay Balázs

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős egy helyezést javított az összetettben, és már a 29. helyen áll a Dakar-ralin.

Szalay-ék egy helyet javítottak

Tették mindezt úgy, hogy mivel semmiből sem akartak kimaradni, a magyar fiúk is beszálltak a Pisco és Nazca közötti szakasz elején random kialakult össznépi homokozásba.

„Már az első dűnesoron elástuk magunkat és sajnos nagyon mély volt a homok, ezért csak úgy tudtunk kijönni, hogy folyamatosan rakosgattuk az autó elé a homokfutót, ami hasznos, csak nagyon lassú. Sok időt veszítettünk, vagy negyven autó és kamion megelőzött, és óriási port csináltak előttünk, mert persze utóbb megpróbáltuk visszaszerezni a pozíciónkat” - mondta Szalay Balázs a dakar.hu-nak, aki a szakaszon a 32. helyet érte el az új Opel Mokkával, amely eddig kiválóan bírja a kiképzést.

A szakasz közepe táján olyan látványban volt részük a versenyzőknek, amire Szalay azt mondta: az ehhez hasonló, felejthetetlen tájak miatt is érdemes eljönni a Dakarra.

„Két szikla között megérkeztünk egy nagyon mély lejárathoz, amely annyira meredek volt, hogy szinte csúszott rajta lefelé az autó. Előttünk pedig közben hullámzott az óceán – egyszerűen lélegzetelállító volt a látvány. Utána még vagy két kilométert mentünk a parton, s megint következtek a dűnék. Szóval az elejét leszámítva jó kis szakaszunk volt, a történtek fényében nem rossz az összetettbeli 29. hely, de bevallom, abban reménykedtem, hogy előrébb leszünk. De ami jó hír, hogy lassan újra belelendülünk a sivatagi autózásba” - mondta Szalay Balázs.