Európa Liga

A Bilbao sima győzelmet aratott Izraelben

Az Athletic Bilbao 2-0-ra nyert a Hapoel Ironi Kirjat Smona vendégeként az Európa Liga 5. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.

A találkozót eredetileg múlt csütörtökön kellett volna lejátszani, de a mérkőzés a Bilbao kérésére az izraeli hadműveletek és a gázai övezeti konfliktus miatt elmaradt - a bombázások miatt az Ironi magyar légiósa, Lencse László is távozott az országból.

A Kirjat Eliezer Stadionban sorra kerülő meccsnek valódi tétje nem volt, a legjobb 32 közé már egyik csapat sem juthat be. Egyik csapat sem nyert a sorozatban, így a becsületgyőzelem volt a tét Haifában.

A tavaly döntős Athletic az első perctől dominált, a 20. percben Fernando Llorente 20 méterről, középről a felső lécre tüzelt. Hat perccel később Álvaro Pena  jobb oldali lövését védte Daniel Amos. A 34. percben Llorente megszerezte a vezetést a Bilbaónak: egy jobb oldali szöglet utáni fejesét még védte a kapus, majd ismét hozzá került a  labda és hat méterről a hálóba lőtt (0-1). Ne sokkal ezután Toquero 14 méterről gurított, Amos védett.

A második félidőben is magabiztosan tartotta kezében a mérkőzést Marcelo Bielsa együttese. A 76. percben a baszkok távoli szabadrúgása elakadt a sorfalban, aztán a kavarodásban Toqueróhoz került a játékszer, aki 15 méterről a lábak között a kapuba lőtt (0-2). A folytatásban Llorente többször is gólt szerezhetett volna, Amos védései akadályozták meg az Ironi nagyobb arányú vereségét.

Európa Liga, 5. forduló:
I csoport:
Hapoel Ironi Kirjat Smona (izraeli)-Athletic Bilbao (spanyol) 0-2 (0-1)
gólszerző: Llorente (34.), Toquero (76.)
 
Múlt csütörtökön játszották:
Sparta Praha (cseh)-Olympique Lyon (francia) 1-1 (0-0)