Európa Liga

Paulo Sousa megragadná a kínálkozó fantasztikus lehetőséget

A továbbjutás kapujában áll, csütörtök este pedig átlépheti a küszöböt a Videoton, amely a belga Genk együttesét látja vendégül a Sóstói Stadionban. A vízválasztó Európa Liga-csoportmérkőzés előtt Paulo Sousa, a székesfehérváriak vezetőedzője elmondta, szeretnék megragadni azt a fantasztikus lehetőséget, amelyhez most közel került a gárda.

Paulo Sousa szeretné, ha a Genk elleni lenne edzői pályafutásának legfontosabb meccse - Fotó: sport365.hu

"Tudjuk, hogy milyen csapat a Genk. Komoly múlttal és tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi porondon, elég a tavalyi BL-szereplésére gondolnunk" - nyilatkozta a portugál mester a vidi.hu-nak. "Ennek köszönhetően - illetve a játékosok eladásából is - 28 millió eurós profitra tett szert. Nagyon jó csapat a Genk, egyénileg is remek labdarúgók alkotják a keretet. Védekezésből rendkívül gyorsan és eredményesen vált támadásra. Az első mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, és akár másmilyen eredmény is születhetett volna. Holnap este mindent megteszünk azért, hogy megragadjuk azt a fantasztikus lehetőséget, amelyhez most olyan közel járunk."

Amennyiben a Videoton győz csütörtök este, a csoport másik mérkőzésének eredményétől függetlenül bejut az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába.

"Ha sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, akkor elmondhatom majd azt, hogy edzőként ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem" - folytatta Paulo Sousa. "Annyit kockáztatunk, amennyit a Genk játéka enged. Vélhetően annyi kockázatot a Genk sem fog vállalni a holnapi mérkőzésen, mint amennyit hazai pályán, hiszen vezeti a csoportot, és az utolsó mérkőzését otthon játszhatja majd a Basel ellen. Stopirát leszámítva a legerősebb felállásban léphetünk pályára."

A csütörtökön 19 órakor kezdődő Videoton-Genk Európa Liga-csoportmérkőzésről élő, szöveges közvetítés formájában számolunk be a hathárom.hu-n.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-g-csoport-2012-2013/1323840