La Liga

Nevében rangadó, valójában edzőmeccs volt a Real-Bilbao - videó

A címvédő Real Madrid könnyedén győzte le hazai pályán az Athletic Bilbaót a Primera División 12. fordulójában szombaton este. Az előző fordulóban elszenvedett szemsérülése után újra pályán volt Cristiano Ronaldo, gólt azonban ezúttal nem szerzett.

Már a meccset megelőzően sem várhattunk igazán komoly ellenállást az utóbbi évei alapján erős, de idén gyengén szereplő Bilbaótól, és a baszkok nem is mutattak sokat a Santiago Bernabéu Stadionban. Az agilis Benzema révén gyorsan, a 12. percben előnybe került a Real Madrid. A francia csatár egy hosszú labdával lépett ki, és Iraizoz felett emelt a kapuba. De az is lehet, hogy a menteni igyekvő védő ért hozzá utoljára, mindenesetre egyelőre Benzemának adták a gólt. (1-0)

Pepe és Karim Benzema ünnepelnek egy gólt a Real Madrid-Athletic Bilbao mérkőzésen 2012-ben.

Ugyan ordító helyzete nem sok volt a hazai csapatnak, az egyértelmű volt, hogy ki irányítja a meccset. A 19. percben az előző héten kapott könyökös és félidei lecserélése után ismét a pályán lévő Cristiano Ronaldo előtt adódott egy lehetőség, de gyengén a kapus kezébe belsőzött. Sergio Ramos járt közel a második találathoz a 23. percben egy fejessel, de ekkor még a baszkok hálóőre védeni tudott. Nem úgy az első félóra végén, amikor a hátvéd egy oldalsó szabadrúgás után lépett el a védőktől, és könnyedén bólintott a hálóba. (2-0)

Mindössze két perccel később eldőltnek nyilváníthattuk a meccset, Benzema kissé a jobb oldalon fordult be, és remekül tekert a kapu hosszú oldalába. (3-0)

A félidő hajrájában a Real Madrid védelme átaludt egy vendégtámadást, Ibai Gómez pedig pontos lapos lövéssel szépített, de így is nagy bátorság lett volna komoly esélyt adni a Bilbaónak. (3-1)

Nem is volt nekik, lendületesen és nagy kedvvel játszottak a Blancók. Benzema különösen, az 56. percben szépen kisakkozott támadás végén Özilt hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a német középpályás pedig be is emelte a labdát a léc alá. (4-1)

Ettől kezdve végképp edzőmeccs jellege lett a találkozónak, az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség. Végül a Királyi Gárda könnyed játszadozása után még eggyel nőtt, a 72. percben Khedira kissé a jobb oldalról lőtt, Iraizoz pedig nem ért le - pedig talán le kellett volna neki -, csak beleütni tudott a labdába, az így is mögötte kötött ki. (5-1)

A hajrában is a hazaiakról szólt a találkozó, főleg a cserék, a már említett Khedira, Di María és Morata voltak aktívak, de újabb találat már nem született. A Real Madrid így tartja nyolcpontos hátrányát az éllovas Barcelona mögött, az Atlético Madridhoz annak vasárnapi meccse előtt két pontnyira került a címvédő.

Primera División
12. forduló
Real Madrid-Athletic Bilbao 5-1 (3-1)
gólszerzők: Benzema (12., 32.), Sergio Ramos (30.), Özil (56.), Khedira (72.), illetve Ibai Gómez (42.)