Európa Liga

Helyzetek tömkelege után az Inter kiszenvedte a győzelmet

Az Inter 1-0-ra diadalmaskodott hazai környezetben a szerb Partizan Beograd ellen az Európa Liga 3. fordulójában.

Lendületesen és gólveszélyesen futballozott az Inter az első percekben, de gól nem koronázta a kék-feketék erőfeszítéseit a belgrádiak ellen. A 4. percben Livaja egy kipattanót vágott az égbe, majd Coutinho az ötösről belsőzött mellé. Ezután viszont magára talált a Partizan, Markovics 11 méterről, balról a bal kapufára tekert, Miljkovics egy szép szóló után lőtt, Handanovic védett. A 34. percben érdekes jelenet történt: Mitrovics elleni szabálytalankodtak, a bíró, Liran Liany először a mészpontra mutatott, majd visszavonta és szabadrúgást jelzett kifelé, az első döntés tűnt inkább jogosnak.

A gól nélküli első félidőt követően ismét az Inter nyomott jobban, az 53. percben Jonathan jobbról tette be középre a labdát, az érkező Silvestre közelről a kapus kezébe lőtt, aztán Palacio ziccerben törte el a labdát. A 62. percben 10 méterről, a kapuval szemben tüzelt fölé. A 79. percben Jojics távoli kísérlete csemege volt Handanovicnak. Milito 18, balról lőtt a jobb alsó mellé, a 87. percben pedig Lazar Markovics a meccslabdát szórakozta el, de ajtó-ablak helyzetben Handanovicba lőtt.

Odaát Rodrigo Palacio már nem hibázott, Milito jobb oldali íveléséből az ötösről fejelt a hálóba (1-0). Az Inter begyömöszölte a győztes gólt, és a Kazannyal együtt 7 ponttal áll.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló:
H csoport:
Internazionale (olasz)-Partizan Beograd (szerb) 1-0 (0-0)
gólszerző: Palacio (88.)
 
Korábban:
Rubin Kazany (orosz)-Neftci (azeri) 1-0 (1-0)
gólszerző: Kaszajev (16.)