Bundesliga

A Frankfurt hátrányból fordított, így tovább üldözi a Bayernt - videó

A listavezető Bayern München sem hibázott, az Eintracht Frankfurt sem tette. A Majna-partiak a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga hatodik fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén hátrányból fordítva 2-1-re legyőzték az SC Freiburgot, így tovább üldözik a még százszázalékos bajorokat.

Mivel a Bayern München - tovább őrizve százszázalékos formáját - szombaton győzött a Werder Bremen otthonában, a bajorokat üldöző Eintracht Frankfurt győzelmi kényszerben lépett pályára vasárnap délután. Az újoncnál nem fogalmazták meg célkitűzésként a rekordbajnok üldözését, de az "evés közben jön meg az étvágy" mondást a jelek szerint a Majna partján is ismerik. Armin Veh együttese még nem szenvedett vereséget a Bundesliga idei kiírásában, legutóbb a címvédő Dortmundnak (3-3) is beletört a bicskája a vörös-feketékbe, így a vendégként még nyeretlen Freiburggal szemben esélynek számított.

Kevin Trapp (kékben) a levegő ura volt, az újonc Frankfurt pedig tovább menetel - Fotó: AFP

A kevés helyzetet hozó első félidőben Takasi Inui járt legközelebb a gólszerzéshez, de a frankfurtiak japán légiósa elhibázta a ziccert. A Freiburg viszont az 50. percben élt a lehetőséggel: Jonathan Schmid jobbról adott középre, Carlos Zambrano képtelen volt felszabadítani, Sebastian Freis kapura lőtt, a hálóőrről kipattanó labdát pedig a leshatáron (vagy azon túl) ácsorgó Max Kruse kapásból bombázta a jobb alsó sarokba. (0-1) Néhány perccel később Julian Schuster tesztelte Kevin Trapp képességeit, távoli lövését nagyot vetődve piszkálta ki a jobb felső sarokból a hazaiak portása.

Megélénkült a játék, az Eintracht rákapcsolt, de a Freiburg sem "parkolta le a csapatbuszt" saját kapuja előtt. A vendégek kontratámadásaiban benne volt a gólveszély, a 67. percben mégis a Sasok enyhe fölénye érett (bomba)góllá. Egy bal oldali centerezés után Alex Meier előbb egy esernyőcsellel megzavarta védőjét, majd 15 méterről a léc alá zúdított. (1-1) Hat perccel később már a házigazdánál volt az előny: Bastian Oczipka szögletét követően Meierrel szemben nem védekeztek kellő határozottsággal a vendégek, így a 29 éves középpályás második gólját szerezve hat méterről bólintott a kapuba. (2-1) A hajrára beállt Karim Guédé még vitt némi lendületet a Freiburg támadójátékába, de gólt már ő sem tudott szerezni. Sőt, az utolsó másodpercekben agyonrúgta Zambranót, így társainál néhány perccel korábban ért be az öltözőbe.

Ha nem is könnyedén, de a Frankfurt begyűjtötte a Bayernnel szembeni követési távolság csökkentéséhez szükséges pontokat, így ismét csak két egység választja el őket a bajoroktól. A Freiburg hiába futballozott bátran, Christian Streich vezetőedző legnagyobb bánatára ezúttal sem tudott nyerni vendégként.

Bundesliga
6. forduló
Eintracht Frankfurt-SC Freiburg 2-1 (0-0)
Gólszerző: Meier (67.), Meier (73.) illetve Kruse (50.)
Kiállítva: Guédé (90.)
 
Később:
17:30: VfL Wolfsburg-FSV Mainz 05
 
Szombaton játszották:
Bayer Leverkusen-Greuther Fürth 2-0 (0-0)
Werder Bremen-FC Bayern München 0-2 (0-0)
1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 0-2 (0-1)
Hoffenheim-FC Augsburg 0-0 (0-0)
Hamburger SV-Hannover 96 1-0 (1-0)
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 5-0 (2-0)
 
Pénteken játszották:
Fortuna Düsseldorf-Schalke 04 2-2 (0-2)