Európa Liga

Rodgers elégedett volt fiataljaival

A Liverpool gólgazdag, változatos mérkőzésen 5-3-ra nyert a svájci Young Boys otthonában az Európa Liga csoportkörének nyitányán.

A Vörösök igencsak tartalékos, hivatalos honlapjuk szerint "fiatalos" csapattal utaztak Bernbe. Brendan Rodgers menedzser elégedett volt az ifjoncokkal.

"Ez egy jó lehetőség volt a fiatal játékosoknak a bizonyításra, és úgy gondolom, éltek vele. Erre az estére büszke lehet a klub, menedzserként én is az vagyok" - mondta az északír szakember, akit előzetesen hazárdjátékkal vádoltak, mondván partvonalra került futballistákat és csupa fiatalt visz magával Svájcba, miközben vasárnap a Manchester United elleni rangadó vár rájuk.

"A védekezésünkben voltak hibák, hiszen a három kapott gól csalódás. Mégis pozitív mérlegű ez az este, a fiatalok elképesztően bátran futballoztak. Coates és Andre Wisdom remek gólt fejelt, utóbbi először játszott tétmeccsen a Liverpoolban." Rodgers a duplázó Jonjo Shelveyt külön kiemelte. "Kiemelkedett a mezőnyből. 20 éves, de még az út elején jár. A Liverpool történetének nagy alakjává válhat."

Rurópa Liga, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Young Boys (svájci)-FC Liverpool (angol) 3-5 (1-2)
gólszerző: Nuzzolo (38.), Ojala (53.), Zarate (63.), illetve Ojala (4. - öngól), Wisdom (40.), Coates (70.), Shelvey (76., 88.)