La Liga előzetes

Mumushoz megy a Barcelona, Madridban marad a Real

Négy mérkőzést rendeznek a spanyol Primera División második fordulójában vasárnap. A Barcelona pamplonai vendégjátéka nyitja a játéknapot, majd a Real Madrid a Getafe, a Sevilla a Grenada otthonában lép pályára, végül a Valencia a Deportivo La Corunát fogadja.

Osasuna-Barcelona 19:00
Tv: Sport 1
Hatharom-tipp: 2

A mai Barcelona szinte minden mérkőzésén favoritnak tekinthető, ahogy a pamplonai fellépésén is, de azért kérdéses, hogy mennyire lesz magabiztos az Osasuna ellen. Az előző szezonban idegenben sokszor szenvedtek - önmagukhoz képest - Messiék, tízből nyolc nyeretlen meccsüket a Camp Noutól távol játszották. A háromból az egyik vereségüket pedig épp a mostani ellenfél okozta, amely ráadásul nagyon jó idényt tudhat maga mögött, a 7. helyen végzett.

A katalánoknak tehát van miért komolyan venniük az Osasunát, és van miért bosszút állniuk is. Az elmúlt egy hétben már arattak egy fölényes győzelmet a Real Sociedad ellen és legyőzték a Real Madridot is a Spanyol Szuperkupa döntőjének első mérkőzésén, de annak a párharcnak a visszavágója még hátra van, így az sem lehetetlen, hogy Tito Vilanova megpróbál majd spórolni egy kicsit legjobbjai erejével.

A pamplonaiak vereséggel nyitottak az első fordulóban, La Corunában kaptak ki 2-0-ra, ráadásul a Deportivo még egy tizenegyest is kihagyott azon a mérkőzésen. Könnyen előfordulhat, hogy ma belefutnak egy hasonló pofonba, mint a Barcelona tavaly szeptemberi 8-0-s sikere volt ellenük, de azért hazai pályán inkább elvárunk tőlük egy kis masszivitást. Abban persze nem vagyunk biztosak, hogy ez pontot, pontokat érhet.

Getafe-Real Madrid 21:00
Tv: Sport 1
Hatharom-tipp: 2

Egyelőre felesleges drámázás lenne a Real Madrid rossz idénykezdetéről beszélni, de azért megjegyezzük, hogy a Valencia elleni első fordulós rangadón csak döntetlent ért el a Királyi Gárda, a Barcelona elleni Szuperkupa-döntő első meccsén pedig 3-2-es vereséget szenvedett, és csak Victor Valdesnek köszönhető, hogy nem 3-1 lett a vége. Igaz, José Mourinho előre megmondta, hogy nem foglalkoztatja különösebben a Spanyol Szuperkupa.

A Getafe ellen legutóbb 2008-ban, kilenc meccsel ezelőtt szenvedtek vereséget a Blancók, és a kiscsapat számára az egyben egy sikeres, négymérkőzéses veretlenségi sorozat végét is jelentette a városi rivális, de azért más mércével mérendő Real ellen.

Sok okot tehát nem látunk arra, hogy ne Cristiano Ronaldóékat tekintsük favoritnak a vasárnap esti mérkőzésen, valószínűleg megszerzik idei első győzelmüket az Alfonso Pérezről elnevezett stadionban.

  • Osasuna - Barcelona 2012-08-26 19:00:00
  • Getafe - Real Madrid 2012-08-26 21:00:00
  • Granada - Sevilla 2012-08-26 21:00:00
  • Valencia - Deportivo 2012-08-26 23:00:00

Valencia-Deportivo La Coruna 23:00
Tv: Sport 1
Hatharom-tipp: 1

Néhány éve még mindenképp izgalommal vártuk volna a Valenciea és a Depor rangadóját, most inkább a kíváncsiság dolgozik bennünk, hiszen egyelőre nem tudjuk, hogy a másodosztályt megjárt vendégek mire lesznek képesek a komolyabb ellenfelekkel szemben a Primera Divisiónban. Fentebb már említettük, hogy az Osasunát legyőzték az első fordulóban, ami addig jól hangzik, hogy a tavalyi hetedik helyezettet verték, de azért hozzá kell tennünk, hogy épp jó helyezése miatt átalakult kissé a pamplonai csapat kerete.

Az elmúlt években az örök harmadik szerepébe kényszerült Valencia a múlt héten megtréfálta a Real Madridot, és illene nyernie az első hazai meccsén, ha nem akar korán hátrányba kerülni a címvédő és a Barcelona mögött, de az utóbbi időben épp a szükséges stabilitás nem volt a Denevérek sajátja. Nem nehéz kiszámolni, hogy a Real szembeni 39 pontos tavaly év végi lemaradás sem csak a két óriás elleni meccsekből jött össze.

Primera División
2. forduló
Osasuna-FC Barcelona 19:00
hatharom-tipp: 2
Getafe-Real Madrid 21:00
hatharom-tipp: 2
Granada-Sevilla 21:00
hatharom-tipp: 2
Valencia-Deportivo La Coruna 23:00
hatharom-tipp: 1
 
hétfőn játsszák:
Valladolid-Levante 20:00
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 22:00
 
Szombaton játszották:
Málaga-Real Mallorca 1-1 (0-0)
Real Betis-Rayo Vallecano 1-2 (1-1)
Espanyol-Real Zaragoza 1-2 (1-0)
Real Sociedad-Celta Vigo 2-1 (0-0)