Európa Liga

A cél a továbbjutás - Paulo Sousa

  • MTI

Kemény párharcra számít, de természetesen tovább akar jutni csapatával Paulo Sousa, a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek tanítványai csütörtökön a Slovan Bratislava ellen lépnek pályára az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágóján.

Sousa továbbjutást vár fiaitól / Fotó: vidi.hu

"Először is gratulálok a DVSC-nek a tegnapi BL-meccsük eredményéhez és a továbbjutáshoz. A magyar foci szempontjából ez egy nagyon fontos eredmény. A mi mérkőzésünkkel kapcsolatban már az elején is említettem, hogy a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a csoportból. A 180 perces párharc első 90 percén vagyunk túl. Bízom benne, hogy csütörtökön is sikerül minimum olyan jó teljesítményt nyújtanunk, mint egy hete Pozsonyban. Az első meccs után a Slovan játékosai azt nyilatkozták, hogy egy magyar csapat ellen mindenképp ki kell harcolniuk a továbbjutást. A célunk az, hogy minél jobban megnehezítsük a dolgukat, sőt olyan eredményt érjünk el, amely a továbbjutásunkat eredményezi. Ők könnyebb meccsre számítanak, mint amilyen egy hete a pozsonyi meccs volt. A Sóstói Stadionban hihetetlen hangulat lesz, ami mindenképp nehezíteni fogja a Slovan dolgát. Nagyon fognak hajtani, miután a vezetőedzőjük a héten több játékost is megbüntetett. Ennek ellenére a mi célunk nem is lehet más, mint az, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel továbbjutunk a következő selejtező körbe" - nyilatkozta a portugál szakember.

Sousa hozzátette, a Slovantól agresszív játékra számít, de szerinte az a lényeg, hogy saját rendszerüket játszva, egyénileg és csapatszinten is túlszárnyalják az ellenfelet. A portugál szakember abban biztos, hogy a stadion atmoszférája a fehérváriakat fogja segíteni.

"Úgy érzem, 50 százalék esélyünk van a Videoton ellen. A keretben nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson" - mondta Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője

"Azon vagyunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset, és boldogan térjünk haza" - tette hozzá Marko Milinkovic, a Slovan csapatkapitánya.

A Videoton-Slovan Bratislava találkozó 20:30 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban, a mérkőzést az m2 élőben közvetíti, a hatharom.com pedig élő szöveges tudósítással jelentkezik!

  • Videoton - Slovan Bratislava 2012-07-26 20:30:00