Szabaidősport

Négy napos szobabicikli-maraton Budapesten az egészségmegőrzés jegyében

Dr. Magyar Zoltán és a Coca-Cola Testébresztő nagykövetei teszik meg az első kilométereket azon a négy napon át tartó 1700 kilométeres, a londoni olimpiára tartó bringatúrán, amelyhez bárki csatlakozhat. Túlélőkészletre azonban nincs szükség. Elég, ha a tekerés szerelmesei kilátogatnak a Városligetbe, a Millenárisra vagy az Erzsébet téri Akváriumhoz, és felülnek az ott elhelyezett szobabiciklik egyikére. Az akcióhoz virtuálisan is lehet csatlakozni.

23-tól négy napon át, három helyszínen bárki csatlakozhat a Tekerjünk Londonig! elnevezésű kezdeményezés keretében a Coca-Cola Testébresztő által meghirdetett egészségmegőrző játékhoz.

Az esemény célja az olimpia és a szabadidősport összekapcsolásával egy látványos utcai eseményen felhívni a figyelmet a mozgásra, és hogy a résztvevők közösen teljesítsék az 1700 kilométeres Budapest-London távolságot. A fővárosban három helyszínen – a Városligetben, a Millenárison és az Erzsébet téri Akváriumnál– 3-3 szobabiciklit találnak az érdeklődők. Fejenként legalább egy kilométert kell tekerni, de a vállalkozó kedvűek akár maratoni távot is teljesíthetnek. A megtett kilométerek összeadódnak, tekerés közben pedig egy virtuális térképen követhető, hogy az olimpiára tartó csapat éppen hol jár Európában.

Teljesítményéért cserébe mindenki kap egy regisztrációs kártyát, amivel sorsoláson vehet részt.