Kihívás Napja

Ötvenmillió percnyi testmozgás a cél

  • MTI
Címkék:

A Magyar Szabadidősport Szövetség célja az, hogy a résztvevők összesen 50 millió percnyi testmozgást végezzenek május 22-én, az idei Kihívás Napján.

"2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a települése nem nevezett a Kihívás Napjára" - idézte a Magyar Szabadidősport Szövetség hétfői közleménye Salga Péter főtitkárt, aki hozzátette: természetesen nem lesznek csalódottak, ha "negyven akárhány millióval" zárnak, a lényeg, hogy ráirányítsák a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére.

A Magyarországon 1991 óta minden évben megrendezett lakossági sportesemény idei "felvonásának" újdonsága a Kihívás Napja Zöldbarát címért folyó versengés lesz. A szabadidősport-szövetség a SZEMETISZ környezettudatosságra nevelő programmal közösen arra buzdítja az embereket, hogy csatlakozzanak a TIsztul az ORszág mozgalomhoz. Ehhez egy alkalmazást lehet letölteni a telefonokra, s regisztráció után mindenki bejelentést tehet olyan helyekről, ahol szemetet talál május 10. és 21. között. A Kihívás Napján egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

A hagyományos vetélkedésben - melyre idén május 8-ig lehet jelentkezni - Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt.