Magyar Kupa

Mentálisan jelesre vizsgáztunk - Garami József

Kedden nem kis bravúrt végrehajtva a másodosztályban szereplő MTK a Videoton otthonában harcolta ki a Magyar Kupa fináléját, noha a fővárosiak a két héttel ezelőtti visszavágón vereséget szenvedtek a Hungária körúton. Garami József, a kék-fehérek vezetőedzője szerint vérbeli kupameccset játszott a két csapat, övéi pedig mentálisan jelesre vizsgáztak.

Garami József játékosai hősiesen küzdöttek

Az elődöntő első mérkőzését a székesfehérváriak 3-2-ra megnyerték, úgy, hogy a szünetben még az MTK vezetett két góllal. Sokan már lefutottnak tekintették ezt a párharcot, aztán mégis meglepetés lett a vége. A keddi visszavágón az MTK két szép gólt lőtt az első félidőben, majd a másodikban remekül védekezett, és nagy meglepetésre a végén kilenc emberrel kivívta a döntőt a Sóstói Stadionban.

"Az első húsz percben óriási nyomás alatt játszottunk, a Videoton dominált, ráadásul a meccs előtt közvetlenül locsolták a pályát, több játékosunk is küzdött ezzel."

"Az első percek után megnyugodott a csapat, lényegesen jobban játszottunk, voltak lehetőségeink. Nagyon jól jött Kanta gyönyörű szabadrúgásgólja, mely után nem sokkal egy remek akciógólt is szereztünk. A félidő végére tehát ugyanúgy álltunk, mint az első meccsen."

"A szünetben arról beszélgettünk, hogy nehogy ugyanabba a hibába essünk, mint legutóbb hazai pályán. Úgy tűnt, hogy ez nagyon benne van a játékosok fejében, és ez látszott a játékunkon is. Arra törekedett mindenki, hogy tartsa az eredményt, így kevesebb volt a passzjáték, a kiállítás után pedig nagy fölényt kellett kiállnunk, de a játékosok hősiesen küzdöttek."

"A csapat minden tagja mentálisan jelesre vizsgázott. Eleve vert helyzetből vágtunk neki a visszavágónak, a találkozón pedig mindenki kihozta magából a maximumot és kihajtotta magát."

"A Videoton nagyon jó csapat, és jól is játszott, meg kell jegyeznem, hogy a továbbjutáshoz szerencse is kellett. Összességében azonban, az első meccset is figyelembe véve ez kiegyenlítődött. A döntőben sajnos vélhetően nem játszhat két kiállított játékosunk, de a lényeg most a továbbjutás, mindenki nagyszerűen küzdött ezen a vérbeli kupameccsen." - értékelte a találkozót Garami József vezetőedző az mtkhungaria.hu-nak.

Az NB II Nyugati csoportjában toronymagasan listavezető fővárosi alakulat 2004 óta az első csapat, amely másodosztályúként kerül az MK döntőjébe. Nyolc éve a Budapest Honvédnak sikerült ez a bravúr.