Kosárlabda

113 pontot szórt egy kosaras a libanoni bajnokságban

  • MTI
megosztom

Elképesztő dobóteljesítménnyel 113 pontot szórt egy bajnoki mérkőzésen Mohammad el-Akkari, a libanoni Mutahed kosárlabdázója.

A 27 éves játékos 59 kísérletből 32 (!) triplát szerzett, emellett nyolcszor közelebbről, egyszer pedig a büntetővonalról talált be a Bedzseh ellen 173-141-re megnyert keddi találkozón. Ezzel jelentősen javított idényátlagán, amely addig csupán 7,6 pont volt meccsenként.

"A rengeteg edzés eredménye ez, emellett köszönöm edzőmnek, hogy sok időt adott a pályán, és a csapattársaimnak is, hogy segítettek" - mondta a hátvéd.

Austin Johnson, a Mutahed amerikai légiósa közölte: "Az elején észrevettük, hogy nagyon sül a keze, úgyhogy tömtük labdákkal. Gratulálok Akkarinak, rengeteget dolgozik az edzéseken, megérdemelte ezt az estét."

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint el-Akkari az első kosaras Ázsiában, aki bajnoki mérkőzésen átlépte a 100 pontos határt, korábban az egyik Távol-Keleti Játékokon egy Fülöp-szigeteki játékos 116-ot szórt Kína ellen, egy Fülöp-szigeteki középiskolai meccsen pedig az egyik kosaras 104 pontig jutott.

A leghíresebb "százados" a legendás Wilt Chamberlain, aki 50 éve tartja az NBA-rekordot 100 ponttal, ehhez azóta a legközelebb Kobe Bryant került, a Los Angeles Lakers ásza 2006 januárjában 81 pontot szerzett a Toronto ellen.

megosztom