Kosárlabda

Nem lesz ott az egyik legjobb magyar játékos az Európa-bajnokságon!

megosztom

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy DeAndre Kane nem szerepel magyar színekben a jövő héten kezdődő kontinenstornán.

Egy hét múlva kezdődik a 2017-es kosárlabda Európa-bajnokság, amelynek ezúttal is négy ország - Finnország, Izrael, Románia és Törökország - ad otthont. A magyar válogatott szeptember elsején délután kettőkor lép parkettra először, az ellenfél pedig Horvátország lesz. 

Sztojan Ivkovics fiai alapvetően esélytelenül lépnek pályára a nyitómeccsen, hiszen a horvátok utcahosszal előttünk járnak férfi kosárlabdában, azonban ezt még tovább tetézi, hogy az egyik legjobb játékosunk vélhetően nem lép pályára az Eb-n.

Fogadás a győztesre -    
Magyarország Horvátország
8.00 1.02

A kezdo5.hu szakportál ugyanis arról írt az elmúlt napon, hogy a honosított DeAndre Kane, aki a nyáron írt alá a Maccabi Tel-Avivhoz, Magyarország helyett Izrael felé vette az irányt, s meg is érkezett új csapatához. Mindennek köszönhetően gyakorlatilag biztossá vált, hogy az amerikai játékos nem lesz ott a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon.

"DeAndre Kane az első külföldi, akit az én kérésemre igazoltunk, az Európa-bajnokság előtt. Bevált szokás a földrészen, hogy a válogatottak vagy az NBA-ből, vagy euroligás csapatokból igazolnak olyan játékosokat, akik átlag fölöttiek, s lökést adhatnak a csapatnak. Ez a szándék egyébként húszból jó, ha egyszer sikerül, ezzel pontosan tisztában voltunk, vagyunk. Azért döntöttem mégis a honosítás mellett, mert szerintem nem szabad feladni Eb-álmainkat, hogy valóban emlékezetes legyen a szereplésünk. A célunk az volt, hogy az amerikai irányítóval Eb-t nyert oroszokhoz, vagy a legutóbbi világversenyen amerikai segítséggel kiválóan szereplő csehekhez, illetve macedónokhoz hasonlóan mi is nagyot léphetünk előre. Egyébként bármi is történik, Kane-nek csak akkor lehetne helye a csapatban, ha megfelel az elvárásoknak" - mondta korábban Sztojan Ivkovics a bb1.hu-nak.

DeAndre Kane orvosin a Maccabinál. - Fotó: twitter.com/maccabitlvbc

A szövetségi kapitány, amellett tehát, hogy elismerte, hogy kifejezetten az ő kérésére lett honosítva az amerikai játékos, megemlítette még, hogy az MKOSZ és a játékos között köttetett szerződés igen komoly feltételeket tartalmaz, abban az esetben, ha valamely fél nem teljesíti az általa vállalt kötelezettségeit. Vélhetően pénzbírságot kap majd a szövetségtől Kane, ami gyakorlatilag meg se kottyan majd neki, hiszen nemrég csapatával megnyerte a TBT elnevezésű, 2 millió dolláros versenyt, ráadásul újdonsült klubja, a Maccabi Tel-Aviv sem a szegény együttesek közé tartozik Európában.

Annak viszont örülhetünk, hogy a Hanga Ádám körüli hercehurca lezárult, ugyanis a játékos aláírt a Barcelonához, így az edzések mellett most már a felkészülési találkozókon is pályára léphet. A hátvédre és a válogatottra egyébiránt még három edzőmeccs vár a jövő heti rajtig, a csapat ugyanis csütörtökön az angol, pénteken az izraeli, míg szombaton a lengyel gárda ellen játszik Varsóban.

Hanga tehát ott lesz Kolozsváron, míg Kane nem, ami abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy gyakorlatilag azok lesznek ott a jövő héten kezdődő tornán, akik kiharcolták a szereplés jogát, nem pedig olyanok, akik számára csak üzlet a válogatottbeli szereplés.

Ugyanakkor mindez azt is jelenti, hogy válogatottunk még inkább súlytalan lesz az Eb-n, a horvát csapat is 18,5 pontos favorit a     szerint. Hogy jobban mutassuk az erőviszonyokat, az állami iroda már arra is közel háromszoros pénzt kínál, ha maximum 12 ponttal kapnánk ki a nyitómérkőzésen, ráadásul a bukméker szerint az első forduló legbiztosabb tippje a horvátok sikere a mieink ellen...

Ki nyeri a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokságot?    
Spanyolország 2.75 Szerbia 4.75
Franciaország 6.25 Görögország 7.00
Litvánia 10.75 Törökország 13.25
Olaszország 20.00 Horvátország 21.00
Szlovénia 27.00 Lettország 47.00
Oroszország 56.00 Németország 70.00
Montenegró 80.00 Izrael 100.00
Csehország 125.00 Finnország 145.00
Lengyelország 160.00 Grúzia 190.00
Belgium 210.00 Ukrajna 230.00
Nagy-Britannia 350.00 Magyarország 430.00
Izland 460.00 Románia 570.00
megosztom