Spanyol válogatott

Casillas megdönthetetlen csúcsokat állíthat fel a következő években

  • MTI
megosztom

Iker Casillas két ranglétrán is jelentősen előbbre lépett a spanyol futballválogatott Venezuela felett Málagában aratott 5-0-s szerdai sikere nyomán.

Iker Casillas dobja ki a labdát a Spanyolország-Venezuela válogatott felkészülési mérkőzésen Málagában 2012-ben.

Amint arról a madridi Marca című sportnapilap beszámolt, a barátságos mérkőzésen Casillas azzal, hogy nem kapott gólt, befogta az abszolút kapusrangsorban eddig egyedüli éllovas holland Edwin van der Sart, akinek 72 válogatott meccsen nem tudták bevenni a hálóját. Van der Sar már visszavonult, a még mindig csak 31. életévében járó spanyol kapusnak azonban még bőven van lehetősége további "nullás" végeredmények elérésére. A világ- és Európa-bajnok spanyolok hálóőre eddig 128 alkalommal viselhette az 1-es mezt a nemzeti csapat tagjaként, s összesen 75 gólt kapott. 

Casillas egy másik sportági rekordot is hamarosan megdönthet, jelesül a válogatottal győztesen megvívott meccsek számát illetően érheti be és előzheti is le a francia Liliam Thuramot. A futballcipőt már régebben szegre akasztott hátvéd 142 alkalommal szerepelt a francia válogatottban, s 94-szer jött le győztesen a pályáról. Casillas jelenleg 93 megnyert mérkőzést tudhat a magáénak.

Andrés Iniestát üdvözlik társai a Spanyolország-Venezuela (5-0) barátságos válogatott találkozón szerezett gólja után

 

megosztom