Király Kupa

Pontatlanabb Valencia, gyilkosabb Barcelona, katalán továbbjutás

Hiába voltak helyzetei a Valenciának is, a Barcelona lőtt két gólt a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján, így a katalánok jutottak a sorozat döntőjébe.

A saját pályáján kapott gól miatt gyakorlatilag hátrányban lévő Valencia sokkal jobban kezdett, a Barcelona pedig nagyon álmosan, így az első helyzetek a vendégek előtt adódtak. A 3. percben Banega már a tizenhatoson belül törte el a labdát, a 13. minutumban pedig Feghoulit nagyszerűen ugratta ki Mathieu, de a szélső a kapu mellé durrantott.

A Katalánoknak egyetlen villanás elég volt a vezetés megszerzéséhez, Messi hosszan indította Fabregast, aki lefutotta Miguelt, a félúton ácsorgó Diego Álvest pedig átemelte. (1-0)

A gól felpörgette a hazaiakat, Messi a 19. percben a kapusba lőtt egy ziccert, az ismétlést Cuenca lőtte mellé, majd később az aranylabdás argentin szabadrúgásból is veszélyesen lőtt, de Diego Álves szépen védett a jobb alsó előtt. A Denevérek védelmének ezekben a helyzetekben óriási szerepe volt, mivel nem tudtak mit kezdeni a Barcelona letámadásával, és többször is mélyen a saját térfelükön adták el a labdát.

Xavi lő gólt a Barcelona-Valencia mérkőzésen a Király Kupában 2012-ben.

A vendégek így is megúszták újabb kapott gól nélkül az első félidőt, és a szünet után már többnyire ők voltak veszélyesebbek. A 47. percben Jordi Alba máris ziccerbe került, de Pinto nagyot védett. A Barcának második számú kapusa tudására később is többször szüksége volt, noha volt, amikor épp az ő bizonytalansága miatt került helyzetbe a Valencia. Egy alkalommal ő futott ki rosszul, de Mascherano ekkor kifejelte Jordi Alba emelését, máskor azonban épp a kapus ütötte ki bravúrosan Jonas léc alá tartó lövését.

Eközben a Barcelona leginkább Messi megindulásainak köszönhetően került helyzetbe, de az argentin nem tudott túljárni Diego Álves eszén, aki a legnagyobb ziccereket is hárította.

A második gólt végül Xavi tudta megszerezni a 81. percben, miután Alexis Sánchez elment a bal szélen, visszafordult, Fábregashoz passzolt, aki finom bokamozdulattal tette tovább jobra a labdát, amit Xavi egy állítás után a jobb felsőbe vágott. (2-0)

Ezzel tehát végleg eldőlt a párharc, főleg, hogy a vendégek Feghouli második sárgája miatt ekkor már emberhátrányban voltak.

A hajrában még Dani Alves próbált néhányszor fejjel keresztülmenni a Valencia falán, sikertelenül, így az eredmény már nem változott, 3-1-es összesítéssel jutott döntőbe a Barcelona, amelynek az Athletic Bilbao lesz az ellenfele a fináléban.

Király Kupa
Elődöntő, visszavágó
Barcelona-Valencia 2-0 (1-0)
gólszerzők: Fábregas (16.), Xavi (81.)
kiállítva: Feghouli (77.) - Valencia
Továbbjutott 3-1-es összesítéssel a Barcelona.