Európa Liga D-csoport

Nyert a Lazio és továbbjutott a csoportjából

Az Európa Liga D-csoportjának 6. fordulójában a Lazio hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a már biztos továbbjutó Sporting Lisszabon ellen, így bejutott a sorozat legjobb 32 csapata közé. A másik mérkőzésen a Zürich 1-0-ra legyőzte a román Vaslui együttesét.

A Lazio könnyedén teljesítette a kötelezőt

Lazio - Sporting CP A rómaiak abban a tudatban léphettek pályára, hogy amennyiben kevesebb pontot szereznek odahaza a már biztos továbbjutó Sporting ellen, mint a román Vaslui a Zürich vendégeként, akkor bizony kénytelenek lesznek búcsúzni a további küzdelmektől. Ennek ellenére igen langyos iramban csordogált a mérkőzés, a portugál nem erőltették a támadásokat, az olasz pedig igen pontatlanul játszottak. Hiába volt közel 60-40 százalékos a labdabirtoklási arány a Laziónak, helyzetet illetve kapuralövések tekintetében egyenlő volt az állás. A játékrész hajrájában aztán csak sikerült megszerezni a hőn áhított vezetést: Senad Lusic passzából a Klose helyén játszó Kozak fejjel volt eredményes. 

Az öltözőből a Sporting jött ki frissebben, a portugálok Andre Santos révén nagyon közel jártak az egalizáláshoz.

Azonban még mielőtt igazán lendületbe jöhettek volna a lisszaboniak Edy Reja együttese megduplázta előnyét: Modibo Diakite labdájából Giuseppe Sculli volt eredményes. Az olasz csapat ugyan nem állt le a második gól után, de azért nem is szakadt meg egy esetleges újabb gólért, a 2-0-s győzelmük azt jelentette, hogy a Sporting mögött a Lazio ment tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A másik mérkőzésen az FC Zürich 2-0-s győzelmet aratott a román Vaslui felett.

Európa Liga
D-csoport 6. forduló
FC Zürich (svájci)-Vaslui (román) 2-0 (0-0)
gól: Margairaz (69.), Buff (90.)
Lazio (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 2-0 (1-0)
g: Kozak (42.), Sculli (55.)

 

 

 

 

 

Európa Liga
D-csoport végeredménye
1. Sporting Lisszabon 6 4 0 2 8 4 12 p
2. Lazio 6 2 3 1 7 5 9 p
3. FC Vaslui 6 1 3 2 5 8 6 p
4. FC Zürich 6 1 2 3 5 8 5 p