La Liga előzetes

Vajon mi lesz Ronaldóék válasza a Barca nyolcasára?

Vasárnap négy találkozóval folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulója. Pályára lép a két madridi sztárcsapat és Pintér Ádám Zaragozája is.

Az Atlético-Santander találkozó esélyese a hazai pálya előnye miatt mindenképpen a madridi alakulat, noha az utóbbi 10 évben egyaránt 3-3- találkozót nyert meg mindkét alakulat. Atlético Madrid - Racing Santander 18.00  hatharom-tipp: 1
Tv: Sport1
Az is igaz, hogy a fővárosiak bajnokin utoljára 2008-ban nyertek a Racing ellen, és idén még egyik csapatnak sem sikerült begyűjtenie a három pontot. Mégis bizakodásra adhat okot az Atléticónak, hogy a hétközi Európa Liga-találkozón a skót Celticet magabiztosan verték 2-0-ra, ráadásul a gólokat a nyári két szerzemény, a kolumbiai Radamel Falcao és a brazil Diego szerezték. Ha ők ketten húzóemberei tudnak lenni a "kisebbik" madridi alakulatnak, szép sikerek várhatnak idén az Atléticóra.


José Mourinho együttese az eddig két döntetlent felmutató Levante otthonába látogat. A Real fantasztikusan rajtolt az új idényben, két mérkőzés alatt 10 rúgott gólja önmagáért beszél. Levante - Real Madrid 20.00
hatharom-tipp:2
Tv: Sport1
Ami még ennél is fontosabb, hogy máris sikerült két pont előnyre szert tenniük a nagy rivális Barcelona ellen, mivel katalánok a Sociedad ellen hagyták kicsúszni a győzelmet a kezükből. Cristiano Ronaldóék a BL-ben hétközben hozták a "kötelezőt" a horvát Dinamo Zagreb vendégeként, de a déli kirándulás bizony néhány "blancónak" bizonyosan kellemetlen élményt jutatatt majd eszébe. Szombat este a Barcelona 8:0-ra ütötte ki az Osasunát, megdöntve ezzel a Real Zaragozának "hintett" hatosát -  talán ez motiválhatja a királyi gárda játékosait, az amúgy igen szerény játékerőt képviselő Levante ellen.

Real Zaragoza - Espanyol 16.00 hatharom-tipp: xPintér Ádámékra nehéz összecsapás vár, a Zaragoza a "másik" barcelonai alakulatot, az Espanyolt fogadja odahaza. Pintérék egyelőre még nyeretlenek, sőt, pont nélküliek a spanyol pontvadászatban - a kék-fehérek ellen azért az egyik pontra mindenképp igényt tartanának.

Athletic Bilbao - Real Betis 22.00 hatharom- tipp: 1A Slovan ellen Pozsonyban az Európa Ligában diadalmaskodó baszkok az újonc Betis ellen vívhatnak rangadót. A két csapat legutóbbi, 2009-es mérkőzésén a Bilbao 1-0-ra nyert hazai környezetben, és ugyan a Betis remekül, két győzelemmel indította a szezont, azért a bilbaói pontszerzés a bravúr kategóriájába tartozna.