La Liga előzetes

Pintérék az újonc Vallecano ellen feledtetnék a Realtól kapott hatost

Öt mérkőzést rendeznek vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójából, a "kiscsapatok" napján Pintér Ádámék az újonc Rayo Vallecano otthonába látogatnak.

Real Betis-Real Mallorca 12.00
Tv: sport2
Szokatlan időpontban, vasárnap déli 12 órakor feszül egymásnak az élvonalban tavasszal visszakerülő Real Betis és a Mallorca együttese. Az egyszeres bajnok sevillai zöld-fehérek az első körben a Granada otthonából tudták elhozni a három pontot, míg a Mallorca szintén 1-0-ra múlta felül a kisebbik barcelonai alakulatot, az Espanolt.

Racing Santander-Levante 16.00A Valencia otthonába három gólt is szerző, végül mégis pont nélkül maradó Racing Santander a Levantével csap össze, utóbbi a Getafe vendégeként ért el igazságosnak mondható, 1-1-es döntetlent.

Osasuna-Sporting Gijón 18.00Az immáron már Vadócz Krisztián nélkül felálló Osasuna értékes, bravúrosnak mondható 0-0-s mérkőzést játszott az Atlético Madrid vendégeként, a jó kezdést pedig a Sporting Gijón ellen folytathatják a pamplonaiak.

Rayo Vallecano-Real Zaragoza 18.00Pintér Ádám a magyar válogatottban a svédek valamint a moldávok ellen is kezdőként lépett pályára, az egykori MTK-játékos a szakértők egyöntetű véleménye szerint is remekül oldotta meg az Egervári Sándor által rábízott feladatokat. Hogy Pintér teljesítménye elég volt-e ahhoz, hogy meggyőzze Marcelino García Tora vezetőedzőt azt nem tudni, mindenesetre az újonc Vallecano otthonában a kék-fehérek kijavítanák a Real Madridtól elszenvedett "hatos" okozta csorbát.

Espanyol-Athletic Bilbao 22.00
Tv: sport2
A játéknap zárótalálkozóján az Espanyol az Athletic Bilbaót fogadja. A baszkok az előző fordulóban hazai pályán csak 1-1-es mérkőzést játszottak az újonc Vallecanóval, és bizony a barcelonai derbin sem Llorrentéék számítanak az esélyeseknek.