Német foci

Götze olyan, mint Messi - Beckenbauer

  • VNA

A német labdarúgás legendáját, Franz Beckenbauert is lenyűgözte Mario Götze pénteki játéka, a Császár egyenesen Lionel Messihez hasonlítja őt.

A német labdarúgó-bajnokság címvédője, a Borussia Dortmund pénteken remek játékkal (és a Hamburg elleni 3-1-es sikerrel) kezdte meg címvédő hadjáratát a Bundesligában. A találkozó után Franz Beckenbauer is nyilatkozott a Bild am Sonntag című német újságnak, aki különösen Mario Götze játéka miatt lelkesedett.

„Szinte lehetetlen Götzét megállítani. Ennél jobban nem nagyon lehet játszani. Úgy ment át az ellenfél védelmén, mint ha nem lenne ott egyetlen ellenfél sem” - nyilatkozta a „Császár” (Kaiser) becenévvel illetett Beckenbauer. A 65 esztendős legenda egyenesen a világ legjobb labdarúgóihoz hasonlította a fiatal tehetséget: „Olyan adottságai vannak, mint Lionel Messinek, hasonló a technikája és a játékintelligenciája is. Igazi ösztönös tehetség – pontosan olyan, mint Messi.”

Az alig 19 esztendős - de a német válogatottban tavaly már bemutatkozó - Mario Götze 2014-ig rendelkezik szerződéssel a Dortmundnál, a német bajnok pedig egyik legfőbb értékét nem tervezi eladni. A nyári átigazolási időszakban az Arsenal is érdeklődött ugyan a játékos iránt, aki azonban a németek akkori válasza szerint még olajmezőkért sem eladó