NB I

A Puskás megint kibabrál a Fradival?

A Magyar Kupában a Fradi, az NB I-ben a Puskás örülhetett a felek idei csatáin.

Vasárnapra két mérkőzés maradt az NB I 14. fordulójából, s oldalunk mindkét találkozóval foglalkozik. Időrendben haladva először a Puskás Akadémia-Ferencvárossal, amely rangadónak a vendégek az esélyesei, legalább is az oddsmesterek szerint, akik átlagosan szűk 1.85-szörös pénzért mérik a vendégsikert.

Csapathírek

A felcsútiak kisebb gödörben voltak a leállást megelőzően, hiszen a Magyar Kupából éppen a Ferencváros ellen búcsúztak el (4-3-ra veszítettek a fővárosban, hosszabbítást követően), míg az NB I-ben előbb a Debrecennel (1-1), majd a Diósgyőrrel (0-0) nem bírtak a Pancho Arénában. Azonban közvetlenül a leállást megelőzően 2-1-re nyertek Újpesten, méghozzá úgy, hogy hátrányból sikerült fordítaniuk, a győztes gólt pedig a 91. percben vitték be Favorov révén, aminek köszönhetően hat meccse veretlenek a bajnokságban.

Lazio-Inter match statistics
Year Result Cards
2022/23 Inter 3-1 2+4
2022/23 Lazio 3-1 2+1
2021/22 Inter 2-1 1+4
2021/22 Lazio 3-1 3+6
2020/21 Inter 3-1 2+1
2020/21 Döntetlen 1-1 5+6
2019/20 Lazio 2-1 4+2
2019/20 Inter 1-0 2+3

A három pont jóvoltából Hornyák Zsolték felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára, s a hétvégét megelőzően két pontra voltak a Ferencváros, Paks duóval szemben lemaradva, míg a Fehérvárra három egységet vertek.

A PFLA a legutóbbi bajnokiján egyébként csak Batikra nem számíthatott.

"Mindkét oldalnak lesz miért revánsot vennie, hiszen valóban kikaptunk tőlük a kupában, de azért azt se felejtsük el, hogy előtte egymás után kétszer megvertük őket a saját pályájukon, ami nem sűrűn történik meg velük. Bár legutóbb nem állt mellettünk szerencse, akkor is óriásit küzdöttünk, és mint mindig, most is mindent megteszünk majd azért, hogy a számunkra kedvező eredmény szülessen - tudjuk, hogy képesek vagyunk rá" - nyilatkozta a hazaiak játékosa, Ormonde-Ottewill, klubja hivatalos honlapjának.

A ferencvárosiaknak ugyanakkor jól jött a szünet, hiszen a leállást megelőzően nem jöttek számukra az eredmények. Az MK-ban hosszabbítást követően léptek túl a Puskáson, az NB I-ben viszont előbb Kecskeméten (1-2), majd hazai pályán a Fehérvár (0-1) ellen szenvedtek vereséget, amelyeknek köszönhetően még mindig vezetik a tabellát, ugyanakkor az eggyel több meccset játszó Paks pontszámban beérte őket. A Konferencia Ligában pedig 1-1-et játszottak a Genkkel, így rendkívül nehéz hajrára számíthatnak a sorozatban.

A zöld-fehéreknél Mmaee, Zachariassen, Katona, Tokmac, Varga Barnabás, Kehinde, Halmai, valamint Botka és Abu Fani maradt ki a legutóbbi bajnokin, akik közül az utóbbi két futballista vélhetően vasárnap visszatér a csapatba.

"A Puskás Akadémiával mindig nehezebb mérkőzést játszottunk, ám néhány hete, a kupameccsen sikerült győznünk. Bízom benne, hogy ezzel megtört a jég, és a hétvégén is mi fogunk nyerni" - mondta Botka a fradi.hu-nak.

Mire érdemes fogadni?

A felek idén már kétszer is összecsaptak, az MK-ban a Fradi örülhetett, viszont az NB I-ben, a fővárosban, a Puskás 2-1-re tudott nyerni még augusztus közepén. 

A szoros mérkőzés pedig most is simán összejöhet a feleknek, pláne, hogy a vendégeknél több kimaradó is lehet, mindemellett csütörtökön igen komoly csatát vívnak majd a KL keretein belül a Csukaricski otthonában, amely ütközet, nem lebecsülve a vasárnapi bajnokit, jóval nagyobb prioritást élvez perpillanat Sztankovicséknál, hiszen ott már nem nagyon, az NB I-ben viszont még bőven lesz lehetőségük a javításra.

Mindezek után egy fogadásépítős tippre adjuk a fejünket a meccset illetően. Úgy véljük, hogy a teher nélkül pályára lépő Puskás Akadémia +2-es európai hendikepen belül maradhat (ebbe még az egygólos Fradi-siker is belefér), mindemellett pedig szerintünk a felek legalább két gólt összehozhatnak, elvégre az NB I legerősebb és negyedik legjobb támadósora néz farkasszemet egymással vasárnap...


✅ Tipp #1: Puskás Akadémia +2 (EH) + Több, mint 1,5 gól @1.82

Fogadási határidő: november 26. 17:00