Konferencia Liga

Csúnyán beárazták a Puskás Akadémiát

  • mr.blonde

Az egyik legmagasabb szorzót kapta a Puskás Akadémia a Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulós meccsei között.

Csütörtökön lezárult a Konferencia Liga selejtezőjének első fordulója, jövő héten pedig már a második kanyart rendezik. Ebben a fázisban már a magyar csapatok is bekapcsolódnak, a Kisvárda a kazah Kajrat Almati, a Puskás Akadémia pedig a portugál Vitoria Guimaraes ellen lép majd pályára. 

A felcsúti csapat alaposan belehúzott a sorsolásnál, hiszen az egyik lehető legnehezebb ellenfelet kapta a luzitán együttes személyében, ennek megfelelően a továbbjutási esélyeik is mérsékeltek lesznek. 

A Vitoria Guimaraes a tavalyi szezonban a hatodik helyen zárt a portugál bajnokságban, piaci értékét tekintve pedig közel négyszer nagyobb csapat, mint a Puskás. 

Az első mérkőzést majd Portugáliában rendezik, a Puskás Akadémiának tehát az odavágón kellene olyan eredményt elérnie, amivel megtartja az esélyét a továbbjutásra a hazai visszavágó előtt. 

{"headTitle":"Vitoria Guimaraes - Puskás Akadémia ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-21 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Guimaraes ","odds":"1.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Puskás Akadémia ","odds":"7.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Puskás Akadémia harmadszor vág neki az európai kupakalandnak, a klub történetének öt nemzetközi meccséből idáig csak egyet tudott megnyerni. Tavaly emlékezetes pofonba szaladt bele a felcsúti alakulat, hiszen a nem túl acélos lett bajnokság nagymenője, az RFS 5-0-s összesítéssel ejtette ki Hornyák Zsolt együttesét. 

A Vitoria utoljára a 2019/20-as idényben szerepelt a nemzetközi porondon, akkor az Európa Liga csoportköréig jutott, ott azonban az Arsenal, a Frankfurt és a Standard Liége mögött a negyedik helyen zárt. 

Aligha kell külön ecsetelni, hogy a portugál bajnokság mennyivel erősebb a magyar pontvadászatnál, így természetes, hogy a fogadóirodák a Guimaraest favorizálják. 

A Puskás esélye az lehet, hogy hamarabb kezdte el a felkészülést, így fizikailag talán jobb passzban lehet az ellenfélnél. Az első mérkőzésre jövő hét csütörtökön, a visszavágóra július 28-án kerül majd sor. 

[3900093] 2022-07-21 21:30:00 Vitoria de Guimaraes - Puskás Akadémiax;