EURO 2016

Hajrá, Németország, hajrá, Törökország!

Kedd este a Nationalelf és a török csapat is a nyolcaddöntőbe lőheti a magyar válogatottat.

161806

C-csoport

Miután Anglia hétfő este elbukott Szlovákia ellen, nem csak a csoportelsőséget szalasztották el, de a magyar válogatottal is kiszúrtak, hiszen így matematikailag még nem biztos a nyolcaddöntőnk. Aggodalomra azonban semmi ok, kedden két lövésünk is lesz, először is bízhatunk a németekben, másodszor pedig a törökökben.

[1695437] 2016-06-21 18:00:00 Észak-Írország - Németországx

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Szerencsénkre a német csapatnak kell is a győzelem, ha nem akarnak csoportmásodikként a svájciakkal játszani. A Nationalelfnek azonban nem lesz könnyű dolga Észak-Írország ellen, Michael O'Neill csapata ugyanis Ukrajna ellen megmutatta, képes nála erősebb csapatok ellen is helytállni. "Nincsenek sebezhetetlen csapatok, ezt már bizonyítottuk többször is. Hisszük, hogy legyőzhetjük Németországot, remek kontrajátékunk van. Amíg el nem hangzik az utolsó sípszó, mi bizony küzdeni fogunk. Martin, az írek kapitánya javasolta nekem, hogy állítsunk annyi játékost a labda mögé, amennyit lehet. Felkészültünk arra, hogy csodát tegyünk" - nyilatkozta az északírek mestere.

Kyle Laffertyéknek egyébként nem csak az lenne fontos, hogy pontot szerezzenek, de amennyiben vereséget szenvednek, úgy annak a lehető legminimálisabbnak kell lennie, ugyanis három ponttal és +1-es gólkülönbséggel még bőven továbbjuthatnak csoportharmadikként.

[1695436] 2016-06-21 18:00:00 Ukrajna - Lengyelországx

Nincs azonban már visszaút Ukrajna számára, amely biztosan csoportutolsóként végez. Szomszédaink Lengyelországgal találkoznak, ami látva a sárga-kékek eddigi teljesítményét, országos fix. "A tény, hogy már most kijelenthető, hogy elbuktunk, igazán elkeserítő. De előre kell néznünk. Van még egy mérkőzés, ahol játszhatunk a becsületünkért és az országunkért" - mondta Ruslan Rat mester.

Véleményünk szerint nem lesz meglepetés a két mérkőzésen, Ukrajna és Észak-Írország gólt sem szerez majd.

hatharom.com-tippek: Németország & Lengyelország
TippmixPro @2.54
161810

D-csoport

Akkor sincs azonban veszve semmi, ha Németország ma nem tudja legyőzni az északíreket, hiszen a Csehország-Törökország meccsre is lesz még egy "lövésünk". Necidéknek nem szabad nyerniük a félholdasok ellen, ugyanis ha a 0 pontos törökök legalább egy ikszet elérnek, biztosan ott van Magyarország a legjobb 16 között.

[1695443] 2016-06-21 21:00:00 Csehország - Törökországx

Sajnos látva Turanék eddigi játékát, erre nem mutatkozik túl jó esély, hiszen két forduló után pont nélkül, 0-4-es gólkülönbséggel állnak az utolsó helyen - vagyis az ő továbbjutásukhoz tényleg csoda kéne. Nem is véletlenül fizetnek a bukik 8-szoros oddsot erre. A becsület megőrzése azonban kellő motiváció lehet Fatih Terim csapatának. "Mindig is mondtam, hogy ez az igazán halálcsoport és az óriási dolog lenne, ha innen továbbjutnánk. Remélem, hogy sikerül valahogy továbbjutnunk, de azt mindenki láthatja, vannak problémáink. Érdekes mérkőzés lesz, mindkét félnek nyernie kell, igazi sakkjátszmának néz ki. A mottónk, hogy nincs vége, amíg nincs vége. Küzdeni fogunk!" - mondta kissé hitehagyottan Fatih Terim mester.

Egy-egy sérültje van mindkét csapatnak, Rosicky és Nuri Sahin sem állhat rendelkezésre.

Ahogyan bajban lesz Ante Cacic, a horvátok mestere is, hiszen neki két legnagyobb sztárját, Mario Mandzukicot és Luka Modricot is vélhetően nélkülöznie kell, márpedig így kéne felvenniük a versenyt Spanyolországgal. A csoportdöntőn az a tét, melyik csapat kerüli el Olarszországot a legjobb 16 között.

"Ez a mérkőzés dönti el a csoportgyőztes sorsát. Egy szenzációs csapat ellen fogunk játszani, tele Barcelona- és Real Madrid-játékosokkal, egy olyan gárda ellen, amelyik kíméletlenül értékesíti helyzeteit. Megérdemeljük a továbbjutást, ahogyan a spanyolok is. Ez a csoport nagyon kemény volt, nagyon kellett volna, hogy nyerjünk a csehek ellen" - mondta Cacic.

[1695442] 2016-06-21 21:00:00 Horvátország - Spanyolországx

Egyes információk szerint a spanyol csapat várhatóan rotálni fog, habár Del Bosque ezzel kapcsolatban nem mondott semmi konkrétat. Ne lepődjünk meg azonban, ha mondjuk Bellerin, San José, Thiago és Pedro is a kezdőben találja magát.

Sajnos ennek a csoportnak a mérkőzései sokkal nehezebben tippelhetőek, mint az előző kvartett esetében. A szívünk török győzelmet mond (habár remélhetőleg eddigre már nem kell izgulnunk), az eszünk azonban a cseheket favorizálná. A spanyol-horvát találkozón pedig senki ne lepődjön meg egy szalonremin.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt & 2.5 gól alatt
TippmixPro @2.10