Foci-vb 2018

Szomszédaink csatája igazi gólparádét ígér

Horvátország és Ukrajna randevúja igencsak paprikás hangulatot, ám sok gólt és látványos futballt ígér.

   
Horvátország Döntetlen Ukrajna
1.50 3.75 6.70

Némi túlzással csoportdöntőnek is beillik az I-szextett péntek esti rangadója, hiszen ha Horvátország nyerni tud Ukrajna ellen, öt ponttal leszakítja Andrij Sevcsenkóékat, amely komoly lépés lenne Oroszország felé. Persze ehhez még a Koszovóba látogató Izlandnak is lesz néhány szava, ám kétségkívül kiélezett meccsre van kilátás a Makszimirben.

Hogy melyik gárda van jobb formában, az talán nem is kérdés, délnyugati szomszédaink mindent egybevetve 2015 szeptembere, hazai pályán pedig 2013 júniusa óta veretlenek. Akkor Portugália tudott nyerni barátságos mérkőzésen ugyanígy a Makszimirben, míg ha a tétmeccsek között lapozgatunk, utoljára kilenc éve kaptak ki a horvátok otthon, méghozzá Angliától.

186569

A horvátok ezúttal is piszkosul erős csapattal készülnek, elég ha csak annyit mondunk, hogy a középpályát Real-, Barca-, Inter- Napoli és Fiorentina-játékosok alkotják, míg a támadósorban Itália legjobb gólvágói, Mandzukic és Kalinic várják gólra éhesen a labdákat.

A másik oldalon sincs sok ok a panaszra, az Európa-bajnokság kudarcot követően a legenda, Sevcsenko vette át a stafétát az ukrán nemzeti csapatnál és eddig veretlen a gárda. A sárga-kékek az elmúlt években veszélyes ellenfélnek bizonyultak, esetükben nem lehet azt mondani, hogy megijednének az ellenséges környezettől. Sevcsenko elődeihez hasonlóan főleg hazai játékosokat hívott be, így nem csoda, hogy tíz Sahtar-játékos mellett öt Dinamo-futballistát is találunk a keretben.

Noha Horvátország áll jobban a csoportban, az ukránoktól nem várható túlságosan bátor játék, vélhetően Milánó legendája 4-1-4-1-es vagy 4-5-1-es formációt választ majd, Kravetsszel a csatársorban - amely jelzi, egy ponttal is elégedettek lennének a sárga-kékek.

Várható kezdőcsapatok
Horvátország: Subasic - Srna, Corluka, Vrsaljo, Vida - Badelj, Kovacic - Modric, Rakitic, Perisic - Mandzukic
Ukrajna: Pjatov - Sobol, Rakitsky, Kucher, Butko - Konoplyanka, Kovalenko, Stepanenko, Zinchenko, Yarmolenko - Kravets

Mindent egybevetve elmondható, a történelem során talán soha nem volt ennyire erősnek tűnő horvát válogatott, amely tele van sztárjátékosokkal. A csapat magját alkotó játékosok azonban már a 30 felé közelednek, így többüknek a '18-as vb lehet az egyik utolsó nagy próbatétel, amelynek eléréshez pénteken illene nyerniük.

Mindazonáltal az 1.50-es szorzó nem tűnik túl jó befektetésnek a sima hazaira, mi inkább várunk egy gólgazdag 2-1, 3-1-et, mintsem egy csendes 1-0-t, így megpróbálkozunk egy nagy szorzóval.

hatharom.com
Hazai és mindkét csapat szerez gólt
@4.25
[2059507] 2017-03-24 20:45:00 Horvátország - Ukrajnax;

 

Kattints a képre a játékért!