Nemzetközi foci

Sima győzelemmel mutatkozhat be Szélesi az U21-es kispadon

  • Cipolla

A magyar U21-es válogatott Moldovával csap össze csütörtök este Budapesten.

Az U21-es Eb-selejtezők is folytatódnak a felnőtt válogatott meccsek árnyékában, a magyar válogatott csütörtökön azonban szabadnapos, így a moldovaiakkal játszik egy felkészülési találkozót. Az esélyek még úgy is egyértelműek, hogy Szélesi Zoltán most mutatkozik be a magyar csapat élén.

Fotó: mlsz.hu

Február végén Gera Zoltán elfogadta a Vasas ajánlatát, így az U21-es válogatottól átkerült a felnőtt futballba. A felemásan sikerült U21-es eredmények után túlságosan senki sem szomorú Gera váltása miatt, noha Szélesinek sincs könnyű dolga. A kijutás már most borítékolható, hogy elúszott, továbbra is igaz az a tételmondat, hogy a jobb válogatottak ellen rendre besül ez a korosztály. Ez nem egyedi jelenség, gyakorlatilag 1996 óta nem tudott sikert elérni az U21, még úgy sem, hogy rendezőként 2021-ben részt vehetett a tizenhat nemzetes döntőben.

Szélesi a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem a labdabirtoklás lesz az elsődleges cél, hanem a stabil védekezés majd az ebből való gyors megindulások.

 

A moldovaiak tavaly ősszel egy nagy pofonba szaladtak bele, ugyanis Gibraltártól hazai pályán kapott ki a kelet-európai csapat. Jelenleg két győzelemmel és négy vereséggel áll a szextettben, de gólt még csak az északmacedónoknak és a már említett gibraltáriaknak tudott lőni.

Mire érdemes fogadni?

A magyar csapat Gera alatt képes volt a kisebb nemzetek ellen stabil védekezéssel nyerni, míg a nagyok ellen elfogyott a tudomány. Szélesi a meccs előtt kiemelte, hogy a védekezésre fogja a hangsúlyt fektetni, mi pedig továbbra is úgy gondoljuk, hogy bízhatunk a magyar válogatott védekezésében.

Megkockáztatjuk, hogy kapott gól nélkül fogják letudni ezt a találkozót a magyar fiatalok, ugyanis a gyengébb nemzetek ellen továbbra sem nagyon ingott meg ez a csapat.

{"headTitle":"U21 Magyarország - U21 Moldova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-21 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: U21 Magyarország nyer és U21 Moldova 0.5 gól alatt","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4441327] 2024-03-21 18:00:00 Magyarország U21 - Moldova U21x;