NB II

Összejön az NB I Gera Zoltánnak?

Edzőt váltott a két, NB I-re pályázó, szebb napokat is megélt csapat. A kérdés, hogy melyik fél jön ki jobban ebből?!

Rendkívül izgalmas néhány napon vagyunk túl a Merkantil Bank Ligában, hiszen az edzőváltások mellett egy csúcsrangadó is színesítette a palettát. A Nyíregyháza győri sikerével szinte kijelenthető, hogy az egyik feljutó megvan, azonban a tavasszal borzalmasan gyenge Győr és az érthetetlen ponthullajtásokat elkövető Vasas csatája még nagy izgalmakat ígér tavaszra.

 

Melyik csapat végez előrébb?

 

  • Vasas @1.85
     
  • Győri ETO @1.85

 

Mind Győrben, mind pedig Angyalföldön úgy döntöttek, a bajnokság további részére új impulzusokkal és új arcokkal kell nekivágni. A Kisalföldön Antonio Munozt Szergej Kuznyecov, míg a XIII. kerületben Desits Szilárdot nem kis meglepetésre Gera Zoltán váltotta. A zöld-fehéreknél már meg is történt a debütálás, ám hétfő este a Győr otthon kapott ki egy hatpontos rangadón a Szpari ellen, így előnye egyetlen egység maradt a Vasassal szemben.

Talán egyébként a fővárosban volt kevesebb ok a hirtelen váltásra, bár az is igaz, hogy a tavaszi 9 pont 5 meccsen azért nem kirobbanó teljesítmény. Ugyanakkor az is igaz, hogy az ezerfejű hónapok óta Desitsben látta a problémák forrását. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy Gera Zoltán mire lesz képes első felnőtt edzői megbízatása alkalmával.

A Ferencváros legendája korábban öt évig irányította az u21-es válogatottat, mely alatt a fiatalok 35 meccsükből 16-ot elveszítettek. Kétségtelenül vakmerő húzás Gera szerződtetése, már csak a Fradi és Vasas között lévő ellentét miatt is. Ugyanakkor Angyalföldön úgy gondolkozhatnak, mindegy, hogy kivel, de az NB I-nek meg kell lennie.

437482

A magyar bukméker az NB II feljutójának piacán jelenleg csak egy Győr vs. Vasas párharcra kínál oddsot, amely bár nem egyenlő azzal, hogy ki jut fel a szabolcsiak mellett, azért a papírforma azt mondatja velünk, a többi csapatnak kevés esélye van, még akkor is, ha például a Szeged csak 4 egységre van Lukicséktól.

A hétvégén egyébként egyik csapatra sem vár könnyű meccs, a Győr az életéért küzdő és hosszú hónapok óta nyeretlen Tiszakécske vendége lesz, míg a Vasas ahhoz a Siófokhoz látogat, amely legutóbb a Bozsikban tudott nyerni, tavasszal pedig négy meccsen 10 egységnél jár.