Afrika Kupa

Tunézia is kieshet az esélyesek közül - tippek az utolsó csoportnapra

Lezárul az Afrika Kupa csoportköre, teljessé válik a 16-os mezőny.

Tippek szempontjából nem annyira, de őrület szempontjából ismét hihetetlen játéknap volt Afrikában. Kiesett a torna egyik favoritja, Algéria, de Kamerun is csak úgy jutott tovább, hogy a 87. percben még két gólra volt a biztos kvalifikációtól.

A csoportkör utolsó napjához érve a főszereplők már tudják, milyen eredménnyel jutnak tovább, így kicsit tisztult a kép. Lássuk, mi várható az utolsó négy meccsen, de az eddigieket elnézve leszögezhetjük: BÁRMI!

 

E-csoport

Mali 4 ponttal már biztos továbbjutó, de Dél-Afrika 3 egységgel még bizony kieshet, amennyiben Tunézia nyer, Namíbia pedig nem kap ki. Igazi ki-ki meccs tehát a Dél-Afrika-Tunézia, bár előbbi a döntetlennel is nyolcaddöntős lenne. A csoportgyőzelem itt egyébként sokat érne, hiszen közel sem mindegy, hogy Burkina Faso vagy (valószínűleg) Marokkó következik-e a legjobb 16 között.

Mire fogadjunk?

A fentiek okán Mali győzelmét mi behúzzuk, Namíbia ugyanis a 3 pontja ellenére a torna egyik leggyengébb csapata. A másik 90 percen pedig dél-afrikai lapokra esküszünk, amely válogatott alighanem az eredmény tartására lesz berendezkedve, ami taktikai faultokban is megmutatkozhat.

 

 

✅ Dél-Afrika-Tunézia: Dél-Afrika 1.5 sárga lap felett @1.67

 

✅ Namíbia-Mali: Mali nyer @1.65

 

F-csoport

Ebben a négyesben Marokkó nyolcaddöntős tagsága biztosított csak, ráadásul mind Ziyechéknek, mind pedig a rivális Zambiának jó eredmény lenne a döntetlen, hiszen előbbi közel biztos csoportgyőztes, utóbbi pedig harmadik helyen továbbjutó csapat lenne. Ki-ki meccs lehet viszont a Kongói Demokratikus Köztársaság és Tanzánia csörtéje, mert ugyan előbbi remivel továbbjutna, utóbbin csak a győzelem segítene, az viszont biztosan.

Itt különösen fontos lehet a végső helyezés, hiszen a csoportgyőztes könnyű ellenfelet kap, míg a második Egyiptomot, a harmadik pedig Szenegált.

 

Mire fogadjunk?

Kivételesen kevés lapra esküszünk az egyik csapattól, ez pedig az eddig igen sportszeren futballozó Kongó, amely szerintünk könnyedén győzi majd le a jóval szerényebb Tanzániát. Marokkó meccsén pedig a kevés gólra megyünk rá, révén, hogy a döntetlen mindkét csapat számára megfelelő forgatókönyv lenne, és jól hangzik, hogy még egy 1-1-gyel is nyerünk.

 

✅ Tanzánia-Kongói DK: Kongó 1.5 lap alatt @1.85

 

 

✅ Zambia-Marokkó: 2.25 gól alatt @1.90