Afrika Kupa

Folytatódik az őrület Afrikában vagy jön végre a tuti? - tippek

Algériának biztosan igen, Kamerunnak biztosan nem elég a döntetlen az utolsó csoportmeccsen.

Minden idők egyik legabszurdabb játéknapját rendezték hétfőn az Afrika Kupán, ahol a négy meccsből három is hihetetlen módon zajlott le. A házigazda Elefántcsontpart egy négyest kapott az Egyenlítői Guineától, Nigéria hozta a papírformát Bissau-Guinea ellen, Egyiptom egy 99. percben kapott góllal remizett a Zöld Foki-köztársaság ellen, míg Ghána úgy játszott 2-2-t, hogy a 91. percben még 2-0-ra vezetett.

Ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy Ghána a két évvel ezelőtti tornához hasonlóan, még a csoportkört sem éli túl, de Elefántcsontpart sorsa is a többi csapat kezében van, míg Egyiptom Szalah nélkül evickélt tovább három döntetlennel a legjobb 16 közé.

Kedden újabb négy mérkőzés következik, nézzük is meg gyorsan, kinek fontos nyernie és mik az esélyek.

C-csoport

Szenegál és Guinea a csoportelsőségért lép pályára, a továbbjutás már mindkét fél esetében biztos. Itt fontos lehet, hogy hova kerülnek a pontok, hiszen a második helyezett Nigériával találkozik, míg a csoportgyőztes egy harmadikkal, így a torna címvédőjének egy x sokat jelentene.

Kamerun és Gambia pedig a harmadik helyről dönthet, ez egy igazi ki-ki meccsnek ígérkezik. Kamerun győzelemmel még második is lehet akár, Gambián viszont csak egy több gólos siker segíthet, hiszen 3 ponttal és -3-as gólkülönbséggel például még Elefántcsontpartot sem előzné meg.

Mire fogadjunk?

A kevésbé fontos találkozón szerintünk nem fognak potyogni a gólok, igazán a döntetlen sem rossz egyik félnek sem, így underes 90 percet várunk, noha Szenegál 6 gólja eddig szépen fest. A Gambia-Kamerun meccsen viszont bőségesen várunk lapokat, a ki-ki meccsek Afrikában általában minimum 100 perc játékidőt és sok kártyát hoznak.

 

✅ Guinea-Szenegál: 2.0 gól alatt @1.75

 

✅ Gambia-Kamerun: 3.5 lap felett @1.80

 

D-csoport

Angola és Burkina Faso 4-4 pontos, ami továbbjutást jelent gyakorlatilag, már csak a pozíció a kérdés, míg Algéria szintén ki-ki meccset játszik Mauritániával. Bár Mahrezéknek a döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz, a csoportgyőzelem itt különösen fontos, hiszen egy könnyű csoportharmadik érkezhetne. Ugyanakkor a története negyedik tornáján szereplő Mauritánia is motivált lehet, hiszen a 3 pont náluk is nyolcaddöntőt érne.

Mire fogadjunk?

Algéria esetében tetszik nekünk egy kései gól, itt még akár a favoritnak is kellhet egy utolsó perces találat, ha a másik meccs döntetlenre áll. A ki-ki meccs esetében emellett behúzzuk Baghdad Bounedjah gólját, aki eddig az algériai csapat összes találatát jegyzi, a válogatottban pedig közel minden második meccsén eredményes. A másik mérkőzést kihagyjuk fogadási szempontból.

 

 

✅ Mauritánia-Algéria: Gól a 76. perc után - Igen @1.88

 

✅ Mauritánia-Algéria: Baghdad Bounedjah gólt szerez @2.53