Afrikai Nemzetek Kupája

A legkeményebb nyolcaddöntőre tippeltünk! - duplázó az Afrika Kupán

  • varin

Nehéz látni, hogyan bukhatna el ez a biztonsági dupla a harmadik nyolcaddöntőn.

Történelme legnagyobb sikerét érte el Gambia, amely először szerepel az Afrika Kupán, így különösen sokkoló statisztika, hogy 7 ponttal kvalifikálta magát a csoportból. A meglepetéscsapat most Guineával találkozik, amely bár esélyesként várja a 90 percet, azért nehéz lenne egyértelmű topfavoritként aposztrofálni a válogatottat. Klasszikus under következik?

3705431

Óriási lehetőség ez Guineának, amely 2015 óta nem járt a legjobb nyolc között, igaz, az még egy 16 csapatos torna volt. Kaba Diawara együttese két meccsen 4 ponttal indította a kupát, ám a Zimbabwe elleni vereségük jelezte, azért nem a kontinens legjobb csapatáról van szó. 

Az biztos, hogy szoros és kemény mérkőzésre van kilátás, már a vasárnapi két nyolcaddöntő is jelezte, hogy véget ért a barátságos focizgatások időszaka és jön a taktikai csontzene, hiszen a 210 perc alatt összesen 20 lapot láthattunk, burkinai, illetve tunéziai továbbjutással fűszerezve.

Favorit bár a guineai gárda, a keret legnagyobb sztárját, Naby Keitát nélkülöznie kell a szövetségi kapitánynak eltiltás miatt, a Liverpool klasszisa ugyanis az előző kör 91. percében tiltatta el magát egy teljesen szükségtelen sárga lappal.

Magasabban jegyzett válogatott Guinea, de hatalmas különbség nincs azért abban a tekintetben, hogy melyik válogatott játékosai hol is futballoznak. A gambiai csapatba is ad játékost a Sampdoria, a Valladolid, a Roma, a Gent, a Bologna és a Spezia is, ami tovább erősíti a gondolatainkat, hogy szoros meccs lesz, ahol nem érdemes belenyúlni az 1x2-es piacba.

Ha az oddsokat vizsgáljuk, ez a legunderesebb összecsapás mind közül, a maximum 1 gólra is csak 2.10-es szorzót kapunk. Éppen ezért mi egy kombival próbálkozunk, az ugyanis szinte garantált, hogy lapok terén már nem lesznek ilyen szűkmarkúak a felek.

{"headTitle":"Guinea-Gambia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-24 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: 3 gól alatt + 3 lap felett","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3705431] 2022-01-24 17:00:00 Guinea - Gambiax;